Joukkue koossa hallilla

Jokerit kokoontui harjoituskauden avauspäivänä Hartwall Arenassa heti aamulla. Ensimmäisellä viikolla testataan uusia varusteita ja tutustutaan joukkuekavereihin.

Kesän aikana uusituissa joukkueen tiloissa vallitsi aamulla innokas tunnelma, kun pelaaja toisensa jälkeen asteli pelikassi olalla paikan päälle. Suurin osa ulkomaalaispelaajista oli saapunut Suomeen viikonlopun aikana, mutta puolustaja Ryan Gunderson ja hyökkääjä Steve Moses kiirehtivät Hartwall Arenaan suoraan lentokentältä.

Tutustumisen ja kuulumistenvaihdon lomassa alkoi myös ensimmäisiin päiviin kuuluva varusteiden haaliminen huoltajien kopilta, jossa vallitsikin maanantain suurin vilske. Hanskat, mailat, kypärät ja luistimet löysivät nopeasti omistajansa. Pelaajille oli tärkeää päästä jäälle kokeilemaan varusteita ja kertomaan tämän jälkeen huollolle mahdollisista muutoksista.

Vielä tällä viikolla Jokerit ei harjoittele jäällä täysipainoisesti joukkueena. Päävalmentaja Erkka Westerlund ja muu valmennusjohto antavat pelaajien rauhassa päästä takaisin kiinni arkeen.

-Valmistaudutaan ensi viikkoon. Se on tällä viikolla tärkeintä, Westerlund totesi.

-Totutellaan jääharjoitteluun niin, että saadaan hyvä tuntuma jäähän. Tällä tavoin tulee tasaisemmin kuormaa, että pystytään ensi viikosta aloittamaan heti täysipainoisesti joukkueharjoittelu jäällä. Tämänkin viikon loppupäässä voi joitain ohjattuja harjoitteita olla, mutta pääsääntöisesti mennään pelaajien ehdoilla vapaaehtoisena, päävalmentaja jatkoi.

Viime vuodesta joukkue on muuttunut runsaasti, joten myös joukkuehengen kannalta ensimmäiset päivät ja viikot ovat tärkeitä. Monet tuntevat toki toisensa entuudestaan, mutta joukkueena Jokerit oli ensimmäistä kertaa koossa maanantaina.

-Tässä on uusi joukkue ja on tärkeää, että pelaajat oppivat tuntemaan toisiaan. Saadaan ensimmäinen sosiaalinen vaihe menemään tästä yli, Westerlund sanoi.

Monet muut KHL-joukkueet ovat aloittaneet yhteisharjoittelun jo pari viikkoa sitten. Jokereiden valmennusjohdolle oli alusta asti selvää, että pelaajien annetaan kantaa päävastuu kesäharjoittelusta. He saivat viettää aikaa perheidensä ja ystäviensä kanssa ennen paluuta työpaikalle. Heinäkuun lopusta eteenpäin edessä on tiivis puristus peleineen, harjoituksineen ja matkustuksineen.

-Raskas kausi on tulossa. Pelaajat ovat harjoitelleet omatoimisesti ja luotamme, että he ovat tehneet sen hyvin, Westerlund sanoi.

-Menemme enemmän suomalaisella ja kansainvälisellä tyylillä. Ei meidän minun mielestäni kannata heinäkuun alussa vielä aloittaa täysipainoista jääharjoittelua. Se on myös henkistä lepoa ja henkisen energian keräämistä kautta varten. Että sitä varmasti riittää sinnekin.