Jormakka jatkaa punakeltaisissa

Jokerit ja Pekka Jormakka ovat sopineet hyökkääjän pelaamisesta helsinkiläisseurassa kausilla 2017-19. Liukas laitahyökkääjä on ollut Jokereiden tehokkaimpia pelaajia kahdella viime kaudella.

Jormakka on tehnyt kahden viime kauden aikana 95 pelissä 25+31=56 pistettä. Ajanjakson aikana hän on ollut Peter Reginin jälkeen Jokereiden toiseksi tehokkain pelaaja. Lisäksi hyökkääjä on kuulunut Leijonien vakiopelaajiin Euro Hockey Tourilla.

-Jormakka on osoittanut pystyvänsä pelaamaan KHL:ssä korkealla tasolla. Hän on ottanut paikkansa joukkueessa taidoillaan ja asenteellaan. Olemme luottavaisia, että 26-vuotiaana hänellä on vielä parhaat vuotensa edessä, sanoo Jokereiden GM Jari Kurri.

Jormakalle muutto Helsinkiin ja KHL:ään kaksi vuotta sitten oli iso muutos. Seuran toiminta sekä kaupunki ovat tehneet hyökkääjään vaikutuksen. Tärkeä seikka jatkosopimuksen tekemisessä oli myös valmennusjohdolta saatu luottamus päättyneen kauden edetessä.

-Valmennus tietää, mitä he saavat minusta. Se oli yksi ratkaiseva tekijä jatkosopimusta tehtäessä. Heidän luottamuksensa minua kohtaan kasvoi kauden edetessä ja peliaika nousi, Jormakka kertoo.

-Olen viihtynyt tosi hyvin Jokereissa ja Helsingissä. On hienoa jatkaa täällä ainakin seuraavat kaksi vuotta.

Jormakka on eloisalla persoonallaan ja otteillaan kaukalossa tehnyt vaikutuksen myös faneihin. Hyökkääjä korostaa, että arvostus on molemminpuolista ja hän haluaa jatkossakin olla tärkeä pelaaja punakeltaisille kannattajille.

-Yksi iso asia jatkossa oli juuri se, että tiedän fanien tykkäävän minusta. Se suhde on muodostunut molemminpuolisen avoimuuden kautta. Nimmareita kirjoitan ja kuulumisia vaihdan tosi mielelläni myös jatkossa, hyökkääjä lupaa.

Pelaajana Jormakka kokee kasvaneensa Jokereissa niin fyysisesti kuin henkisesti. Hän muistuttaa, että kokemuksen myötä peliin on tullut selkeyttä ja omat vahvuudet tunnistaa paremmin. Kaikki tämä auttaa tekemään kaukalossa oikeita asioita.

-En ole enää kaksikymppinen poika, vaan kokemuksen kautta valmiimpi pelaaja. Tiedän omat vahvuuteni ja millä tasolla pitää pelata. Paineitakin pystyy käsittelemään paremmin kuin vielä viisi-kuusi vuotta sitten.

Päättyneeltä kaudelta muistetaan monta Jormakan huikeaa yksilösuoritusta. Suurimpana niistä varmasti SKA Pietaria vastaan tullut soolomaali, joka pitkän kuljetuksen jatkeeksi singahti rystyltä yläriman kautta verkkoon. Näitä suorituksia ja tehoja hyökkääjä haluaa itseltään yhä useammin.

-Hyvänä päivänä homma toimii ja tulosta varmasti tulee. Nyt pitää löytää sellainen kultainen keskitie, että pelaisin illasta toiseen huipputasolla. Se alkaisi näkyä myös pistepörssissä, Jormakka tietää.