Jormakan tehoilta toi voiton Amurista

Jokerit jatkoi voittojen tiellä kauden toisessa kotiottelussa Amur Habarovskia vastaan lukemin 3-1. Ottelun suuri hahmo oli Pekka Jormakka tehoillaan 1+2.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen kommentit ottelusta:

Jokerit - Amur Habarovsk 3-1 (0-1, 2-0, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Ottelun alku käynnistyi Jokereiden osalta mallikkaasti, kun joukkue pääsi pelaamaan jo parin minuutin pelin jälkeen ylivoimaa Amurin  Zhelezkovin otettua rangaistus pelin viivyttämisestä.

Jokereiden ylivoima pyöri hyvin, mutta muutamasta hyvästä tekopaikasta huolimatta, ei kiekkoa saatu ohi Amurin uuden Tshekkivahti Libor Kasikin. 

Erä mentiinkin tasaisissa ja melko sekavissa merkeissä. Noin viisi minuuttia ennen erän loppua iski Amur, Denis Golubev ohjasi kiekon ohi jokerivahti Janis Kalninsin ja vieraat siirtyivät 1-0-johtoon. 

Toinen erä käynnistyi kotijoukkueen osalta vahvasti. Parin minuutin pelin jälkeen Jokerit nousi tasoihin Mika Niemen napakalla vedolla ja tästä esityöstä pisteet Jormakalle ja Oliver Lauridsenille.

Neljä minuuttia myöhemmin oli vahvasti avausmaalin alustaneen Jormakan vuoro maalata. Hienon hyökkäyskuvion päätteeksi hyökkääjä unohtui yksin maalin eteen ja sai vapaasti puutata kiekon tyhjään rysään.

- Se tuli aika hyvin siihen, pomppasi. Ja mietin, että nyt varmasti osuu. Sellanen puttimaali. Aika hyvän pompun kautta sai putata sisään hyvän syöttökuvion jälkeen, kuvaili Jormakka maaliaan.

Maalin jälkeen Jokerit joutui neljäksi minuutiksi alivoimalle Niemen otettua rangaistuksen korkeasta mailasta. Jokereiden hyvä toisen erän peli jatkui myös vajaalla. Joukkue taisteli ja pelasi fiksusti koko neljäminuuttisen, eivätkä vieraat päässeet vaarallisille tekopaikoille.

Kolmannen erän alku oli myös punakeltainen. Erää oli pelattu noin viisi minuuttia, kun Amurin puolustus nukahti uudestaan.  Oli Nicklas Jensenin vuoro kaikessa rauhassa siirtää Jokerit kahden maaliin karkumatkalle Jormakan loistavasta syötöstä

- Pisteiden valossa hyvä peli, mutta aika paljon on tekemistä omassa pelissäkin. Tänään tuli onnistumisia, pitää olla tyytyväinen. Töitä on tehtävä, on vasta alkukausi, jatkoi Jormakka.

Heti maalin jälkeen tunteet kuumenivat ja Hartwall Arena syttyi liekkeihin. Marko Anttila ja Amurin Pavel Dedunov ottivat pienen nyrkkimatsin ja tästä molemmat lähtivät rangaistusaitioon.

Loppuerä mentiinkin tasaisissa merkeissä ja Jokerit pelasi vahvaa peliä johtoasemassa, eivätkä päässeet hätyyttelemään kahden maalin johtoasemaa.  Yksi ottelun suurista onnistujista oli maalivahti Kalnins, joka teki jokeridebyyttinsä KHL:ssä. Latvialainen nappasi 30 torjuntaa ja oli yksi voiton takuumiehistä.

Kotiottelut jatkuvat jo perjantaina ja vastassa tuolloin Admiral Vladivostok klo 18.30.

Teksti: Jonne Kerkkänen / Jokerit

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2021/2022