Jokerit vahvasti mukana matkalla kohti Pekingin talviolympialaisia 2022

Vuosien mittaan solmitut suhteet ja onnistuneet osaprojektit Kiinassa ovat alkaneet kantaa hedelmää. Jokerit on taustatyönsä ansiosta yksi tunnetuimmista ulkomaisista jääkiekkojoukkueista Kiinassa.

-Olemme aktiivinen ja arvostettu toimija bisnespuolella. Mikä tärkeintä, meillä on paikallisten viranomaisten silmissä virallisesti tunnustettu asema, mistä kertoo mm. juniorijoukkueemme valinta edustamaan kiekkoilevaa Suomea talviurheiluvuoden virallisissa avajaisissa, Tasavallan presidentti Sauli Niinistön sekä Kiinan varapääministeri Sun Chunlanin silmien alla, iloitsee Jokereiden toimitusjohtaja Jukka Kohonen.

Suomi–Kiina-talviurheiluvuosi 2019 on historiallinen projekti, sillä Kiinassa ei koskaan aiemmin ole vietetty talviurheiluun keskittyvää valtioiden välistä juhlavuotta. Kiinassa Suomesta puhutaan talviurheilun suurvaltana erityisesti hiihdon ja jääkiekon saralla. Kun 300 miljoonaa kansalaista on tarkoitus tuoda talviurheilun pariin, tarvitaan suuria panostuksia esimerkiksi liikuntapaikkojen rakentamiseen ja koulutukseen. Tätä osaamista löytyy Jokereiden kumppanuusverkostosta JIPP:istä (Jokerit International Partner Program). Esimerkkejä on lukemattomia, joista tässä kaksi: Arkkitehtitoimisto Harc Oy on suunnitellut uuden Novosibirsk Arenan, ja Kolster Oy, immateriaalioikeuksiin ja lakipalveluihin erikoistunut asiantuntijayritys, saanut Jokereiden kautta lukuisia toimeksiantoja.

-Olemme ohituskaista Kiinan ja Venäjän markkinoille. Ja sanamme muuttuvat teoiksi myös tänä vuonna, Kohonen kertoo.

Jokerit järjesti 14.1.2019 business-tapahtuman osana talviurheiluvuoden avajaisviikon ohjelmaa. Tapahtuman tarkoitus oli viedä suomalaisia jääkiekon kaikkien osa-alueiden parissa toimivia yrityksiä tapaamaan heidän kiinalaisia kollegoitaan ja mahdollisia tulevia yhteistyökumppaneitaan. Seminaariin osallistui 120 henkilöä, puolet Suomesta ja puolet Kiinasta. Tilaisuudessa puhuivat mm. eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho, KHL-joukkue Kunlun Red Starin puheenjohtaja Monna Ao ja 4 miljardin liikevaihdon sijoitusyhtiö IDG:n (International Data Group) Kiinan-johtaja Li Zhang.

Lounaan, puheiden ja verkostoitumisen jälkeen osallistujat kuljetettiin seuraamaan Jokereiden ja Kunlun Red Starin 2008 syntyneiden juniorien välistä näytösottelua. Päivätyö tehtiin bisnespuolella, yhteistä iltaa vietettiin konkreettisesti lajin parissa.

Jokerit sai avajaisviikon aikana näkyvyyttä yli 50 keskeisessä kiinalaisessa mediassa. Kiinan valtion televisioyhtiö CCTV esitteli jääkiekko-ohjelmassaan Jokereiden tapahtumaa ja junioripeliä sekä haastatteli General Manager Jari Kurria. Talviurheiluvuoden avajaistilaisuus on tarkoitus televisioida kiinalaisen uuden vuoden lomalla, eli aikana, jolloin televisiota katsovat lasketaan sadoissa miljoonissa.

Talviurheiluvuosi jatkuu lukuisten suomalais-kiinalaisten tapahtumien merkeissä. Tässä kaksi makupalaa tulevasta:

  • Suomi emännöi huhtikuussa Jääkiekon naisten MM-kilpailuja Espoossa. Turnauksen yhteydessä Jokerit on mukana järjestämässä seminaarin, jossa aiheena on jääkiekkoinfrastruktuuri ja -koulutus Kiinassa. Tarkempaa tietoa kiinnostuneille on luvassa lähiaikoina.
  • 4.-7. syyskuuta sijoitusyhtiö IDG järjestää Pekingissä messut World Winter Sports Beijing Expo 2019. Jokerit on kumppaneineen mukana esittelemässä suomalaista jääkiekko-osaamista kiinalaisille toimijoille.

Kiinan-yhteistyö on saatu hyvin käyntiin ja tämä on vasta alkua. Nyt uuden vuoden aikaan Kiinassa keräännytään yhteen sekä nautitaan hyvästä ruoasta ja juomasta, me palaamme asiaan sen jälkeen.

Jokerit toivottaa menestyksekästä sian vuotta!

新年快乐,万事如意,生意兴隆!

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2021/2022