"Jokerit tuntui aina omalta"

Ossi Väänäsen ura alkoi jokerijunioreissa 7-vuotiaana. Sen jälkeen hän ei Suomessa muita seuroja edustanut. Väänäsen tribuuttiottelu pelataan keskiviikkona 5.10. Dynamo Moskovaa vastaan.

-Tulemme Itä-Helsingistä ja Jokerit oli minulle luonnollinen valinta. Taisi olla Myllypuron hallilla ilmoitustaululla, että Jokerit-80 hakee pelaajia. Sieltä numero irti ja sitä kautta liityttiin, Väänänen muistelee.

Tulevalle jokerikapteenille ja 500 NHL-ottelua pelanneelle puolustajalle Jokerit oli iso asia jo lapsena. Hän muistaa, kuinka puutöissä syntyi jokerilogon mallinen seinäkello, joka edelleen löytyy vanhempien toimiston seinältä. Lisäksi aikaa kului paljon 1990-luvulla edustusjoukkueen peleissä limua myyden ja otteluita seuraten.

-Nyt, kun mietin, niin oli etuoikeus päästä seuraamaan niitä pelejä niin läheltä. Se oli Jokereille menestysaikaa ja oli ilo olla mukana. Se inspiroi itseäni todella paljon, Väänänen kertoo.

Katso videolta, miten jokeri-ikoni muistelee juniorivuosiaan ja nousua liigajoukkueeseen.

Väänänen pelasi Jokereissa 389 ottelua, eikä edustanut Suomessa muita seuroja. Hän toimi joukkueen kapteenina neljällä kaudella. Väänäsen tribuuttiottelu pelataan keskiviikkona 5.10. Hartwall Arenassa Dynamo Moskovaa vastaan. Liput otteluun voit ostaa tästä.

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019