”Jokerit oli tänään todella hyvä”

Huippuottelu Dynamo Moskovaa vastaan kääntyi Jokereiden eduksi toisessa erässä. Helsinkiläiset pelasivat todella vakuuttavan 60-minuuttisen kotikaukalossaan.

Jokerit – Dynamo Moskova 6-1 (1-0, 3-0, 2-1) (Tilastot KHL.ru)

-Jokerit oli tänään todella hyvä. Tämä oli yksi parhaista suorituksistamme heti alusta lähtien. Olimme erinomaisia erikoistilanteissa ja varmaan lukematkin sen kertovat, päävalmentaja Lauri Marjamäki ylisti omiaan 6-1-voittoon päättyneen pelin jälkeen.

Isännät eivät jääneet ihmettelemään tyhjiä katsomoita, vaan Jesse Joensuu runnoi illan avausmaalin jo 16 sekunnin kohdalla. Avauserässä lukemat pysyivät vielä tasaisina, mutta toisessa Jokerit meni vastustamattomasti menojaan.

Brian O’Neill oli illan hahmo. Amerikkalainen nakutteli 40 minuuttiin tehot 1+3=4 ja jatkoi pisteputkensa jo kymmenen pelin mittaiseksi. Samalla hän rikkoi 13:ntena jokeripelaajana seurahistoriassa 200 (68+132) tehopisteen rajan runkosarjaotteluissa. Suorituksen arvoa nostaa vielä sekin, että rajapyykkiin O’Neill on tarvinnut vain 237 ottelua.

-Brian on ollut tosi tärkeä tälle organisaatiolle jo monta vuotta. Tuntuu, että hän on ottanut koko ajan steppejä eteenpäin pelaamisessa ja ennen kaikkea johtajuudessa. Hän vaatii todella paljon ympärillä olevilta pelaajilta ja kopissa voivat pelaajat saada häneltä huutia, jos ei olla pelattu niin kuin on sovittu, Marjamäki ylisti ja löysi monipuolisuudesta syyn, miksi O’Neill on Jokereille niin arvokas.

-Pystyy pelaamaan yli- ja alivoimaa, sentterinä tai laiturina, pelaamaan maalin johdossa tai maalin perässä. Hän huoltaa itseään hyvin välipäivinä, istuu kylmäaltaassa ja niin edelleen. Kun on pelin aika, niin hänellä on aina täydet lasissa. Sitä ihailen hänessä kaikkein eniten. Kilpailullisuus ja kuinka hän pystyy tiukoissa paikoissa repimään itseään. Tosi tärkeä pelaaja seuralle ja joukkueelle, Marjamäki jatkoi suitsutustaan.

Joensuu ja Iiro Pakarinen takoivat kaksi maalia mieheen ja olivat hekin tehojen muodossa valokeilassa. Myös Jakub Krejčík onnistui maalinteossa. Anders Lindbäck poimi 29 torjuntaa ja jatkoi hyvää virettään. Harmittavasti nolla rikkoontui kolmannen erän puolivälissä, sillä ruotsalainen olisi ehdottomasti ansainnut sarakkeeseensa puhtaan suorituksen.

Jokereille voitto oli kolmas peräkkäinen. Pelejä jatketaan seuraavaksi vieraskaukaloissa torstaina Torpedoa, lauantaina Vitjazia ja maanantaina SKA:ta vastaan. Kotona pelataan seuraavan kerran keskiviikkona 2.12. Salavat Julajevia vastaan. Tuolloinkin pelataan tyhjille katsomoille.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021