Jokerit ja KHL

Jokerit ja KHL

Jokerit siirtyy kaudeksi 2014-15 pelaamaan KHL-sarjaan. Helsinkiläisseuran liittyminen sarjaan julkaistiin 28. kesäkuuta 2013 ja samalla kerrottiin Hartwall Arenan myynnistä venäläis-suomalaiselle liikemiehelle Gennadi Timtshenkolle sekä venäläis-suomalaiselle Rotenbergin perheelle. Lokakuun lopussa Jokereiden siirto sai sinettinsä, kun 49% seuran osakkeista siirtyi hallin ostaneelle Arena Events Oy:lle.

Jokerit ja kansainvälinen jääkiekkoliiga KHL ovat päässeet sopimukseen helsinkiläisseuran pelaamisesta sarjassa kaudella 2014-15. Neuvotteluja käytiin kesästä lähtien ja lokakuun 2013 lopussa osapuolet ilmoittivat asiasta tiedotustilaisuudessa.

Vuonna 1967 perustettu Jokerit on ensimmäinen suomalaisseura, joka siirtyy KHL:ään, jossa pelaa jo 28 joukkuetta kahdeksasta eri maasta. Kaudella 2014-15 lukumäärä noussee 30:een ja tulevina vuosina KHL:n tavoite on levittäytyä yhä laajemmalle Eurooppaan.

-Jokerit on äärimmäisen ylpeä päästessään edustamaan Suomea ja suomalaista jääkiekko-osaamista maailman nopeimmin kasvavaan jääkiekkosarjaan. Haluamme taistella sarjan mestaruudesta, joten edessämme on iso työ, kun alamme valmistautua tulevaan haasteeseen, sanoo helsinkiläisseuran puheenjohtaja Harry Harkimo.