Jokerit B-nuorten SM-kultaan – ”Joukkue ei suostunut antamaan periksi”

Jokerit voitti B-nuorten Suomen mestaruuden kaadettuaan kolmannessa ja ratkaisevassa finaalissa Oulun Kärpät Helsingin jäähallissa jatkoaikatrillerin päätteeksi maalein 3–2. Punakeltaisten sankariksi nousi voittomaalin iskenyt puolustaja Lauri Toikka.

Jokerit ja Kärpät tahkosi kolme kiihkeää ottelua kolmeen päivään B-nuorten SM-finaaleissa. Lauantain tapaan jälleen ratkaisu nähtiin kahden tasaisen joukkueen välillä vasta jatkoerässä. 

Avauserä oli tarkkaa tekemistä molemmilta joukkueilta, mutta toisessa erässä mestaruuskamppailu roihahti liekkeihin. Jokerit pelasi loistavan toisen erän ja lähti viimeisellä 20-minuuttiselle 2–1-johtoasemassa, kun finaalisarjassa yhteensä kolme osumaa pyssyttänyt Niclas Tenhovuori ja upean yksilösuorituksen päätteeksi onnistunut Joel Määttä osuivat. 

Kärpät punnersi Arttu Hyryn ja Aleksi Antti-Roikon maaleilla väkisin tasoihin ja edessä oli jälleen jännittävä jatkoerä.

Jokereiden sankariksi nousi puolustaja Lauri Toikka, joka nousi viivasta ja tinttasi limpun etuylänurkkaan räjäyttäen Helsingin jäähallin. 

– Me oltiin purjeissa välillä ja niin oli vastustajakin. Pääsimme 2–0-johtoon, mutta kaveri kampesi tasoihin. Meidän joukkue ei vaan suostunut antamaan periksi. Upea päätös tälle hienolle kaudelle voittaa kolmannen pelin jatkoerässä Helsingissä, Jokereiden B-nuorten päävalmentaja Mika Niskanen kertoi. 

– Ei sanat riitä kertomaan kuinka ylpeä olen tästä joukkueesta ja jokaisesta pelaajasta. Laajalla rintamalla mentiin ja jokainen laittoi kaiken likoon. En ole nähnyt koskaan näin paljon blokkeja kuin nyt näissä kevään peleissä, Niskanen sanoi kesken mestaruusjuhlien.  

Jokereille B-nuorten Suomen mestaruus oli seurahistorian kahdeksas. 

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020