Jokerikasvatti Tomi Mäki tekee seurahistoriaa

Kaikki juniorivuotensa Jokereissa viilettänyt ja aina Suomessa pelatessaan kasvattajaseuraansa edustanut Tomi Mäki tekee punakeltaista historiaa sunnuntaina. Mäki nousee Jokereiden kaikkien aikojen ottelutilastossa kärkipaikalle.

Kaudella 2001-02 SM-liigadebyyttinsä helsinkiläisseuran riveissä tehnyt Mäki pelasi keskiviikkona Minskissä 617. runkosarjaottelunsa jokeripaidassa ja nousi näin Jani Ritan rinnalle ottelutilaston kärkeen. Sunnuntaina Slovan-pelissä on vuorossa ottelu numero 618, joka vie hänet yksin kärkipaikalle.

Mäen kaltainen seurauskollisuus on harvinaista nykypäivän jääkiekossa, sillä hän ei ole koskaan Suomessa pelatessaan edustanut muita seuroja ja pelaa parhaillaan 15. vuottaan edustusjoukkueessa. Kauden 2004-05 jälkeen hyökkääjä suuntasi Pohjois-Amerikkaan, josta palasi kotiin syksyksi 2008. Siitä lähtien hän on pelannut ainoastaan Jokereissa. Elokuussa 35 vuotta täyttänyt ikijokeri on tehnyt 617 ottelussa 54+67=121 tehopistettä.

Mäen uskomatonta saavutusta juhlitaan sunnuntain ottelussa, jossa Jokerit kohtaa Slovan Bratislavan. Tervetuloa paikan päälle kunnioittamaan upeaa jokerihistoriaa ja kannustamaan joukkue voittoon! Kids' Game -liput hankit Ticketmasterin verkkosivuilta. Lastenliput (7-16v.) 5 euroa ja perhepaketti (2 aikuista ja 2 lasta) yhteensä 40 euroa.

Eniten otteluita Jokereissa pelanneet:

  • Tomi Mäki ja Jani Rita 617
  • Petri Varis 501
  • Mika Strömberg 470
  • Antti-Jussi Niemi 453
  • Waltteri Immonen 452
  • Juha Lind 422
  • Antti Törmänen 410
  • Tomek Valtonen 402
  • Ari Sulander 399

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019

X

Enemmän pelissä.

Jokerit on aina raivannut oman polkunsa. Haluamme olla jotain suurempaa, enemmän kuin muut. Vahva visio ja kunnianhimo ovat johtaneet meidät divarista suomalaisen lätkän kärkeen – ja sitä kautta KHL:n kovaan pyöritykseen. Samalla meistä on kasvanut seura, joka herättää tunteita.

Jääkiekko on suomalaisille pyhä asia, ja suurista unelmista ääneen puhuminen herättää mielipiteitä. Meitä on sanottu suuruudenhulluiksi, jopa pettureiksi. Vihaa tai rakasta, me viemme pilke silmäkulmassa suomalaista jääkiekkokulttuuria eteenpäin – koko intohimoisen Jokeriperheen voimin.

Jokerit on pelannut Euroopan parasta lätkää KHL:ssä jo viiden kauden ajan. Olemme tarjonneet monelle pelaajalle uransa suurimman haasteen ja rakentaneet puitteet mestariksi kasvamiseen.

Nyt edessä on uusi aikakausi ja meillä on kasassa yksi kaikkien aikojen jokerijoukkueista. Tavoitteemme on selkeä: haluamme kaapata himoitun Gagarin Cupin ensi keväänä Helsinkiin.

Meillä on enemmän pelissä.
Tule Pasilaan todistamaan, miltä se näyttää ja tuntuu.

Jari Kurri signature

Jari Kurri
Hallituksen puheenjohtaja
Jokerit Helsinki

Jatka jokerit.comiin