Jokerikasvatti Rantakari saapuu Neftehimikin riveissä Helsinkiin

Otso Rantakari (toinen vasemmalta) avasi maalitilinsä KHL-debyytissään sunnuntaina Neftehimikin paidassa. Kuva: KHL

Otso Rantakari aloitti jääkiekon Jokereiden kiekkokoulussa ja juhli 8-vuotiaana keväällä 2002 katsomossa SM-liigamestaruutta. Keskiviikkona hän palaa Hartwall Arenaan Neftehimik Nizhnekamskin paidassa. Ottelu on puolustajalle todella erityinen tapahtuma.

Rantakari siirtyi täksi kaudeksi Neftehimikin riveihin ja pelaa siis ensimmäistä kauttaan KHL:ssä. Tapparassa Suomen mestaruuden kolme vuotta sitten voittanut puolustaja on edennyt urallaan vakuuttavasti Euroopan huippusarjoihin. Viime kausi meni Sveitsissä Davosin riveissä.

KHL-debyytti sujui sunnuntaina mainiosti, kun Neftehimik kukisti Vitjazin kotonaan luvuin 4-3. Rantakari sai välittömästi maalitilinsä auki ja pelasi reilut 18 minuuttia.

Jokereissa Rantakari pelasi juniorina useamman kauden ja oli Liiga-sopimuksella ringissä vielä kaudella 2013-14 ennen seuran siirtymistä KHL:ään. Hartwall Arenassa hän on pelannut edellisen kerran Jokereiden A-nuorten riveissä, joten paluu tuttuun paikkaan tapahtuu keskiviikkona pitkän odotuksen jälkeen.

-Fiilikset ovat ihan älyttömän hyvät. Kun sarjaohjelma julkistettiin, niin ihan ensimmäisenä katsoin, milloin pääsee Arenalle pelaamaan. On minulle iso juttu päästä perheen ja frendien eteen pelaamaan, Rantakari tunnelmoi.

Koko haastattelun voit kuunnella yltä.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2021/2022