Jokereille merkittävä taloudellinen korvaus ja pelaajaoikeudet Lehtosen KHL-oikeuksista

Jokerit on tehnyt SKA Pietarin kanssa vaihtokaupan, jossa helsinkiläisseura saa merkittävän taloudellisen korvauksen sekä amerikkalaispuolustaja Brennan Menellin KHL-oikeudet vaihdossa puolustaja Mikko Lehtosen KHL-oikeuksiin.

Lehtonen, 27, pelasi toissa kauden ja viime syksynä Jokereissa. Hän esiintyi kauden 2020-21 toisella puoliskolla Toronto Maple Leafsin sekä Columbus Blue Jacketsin NHL-joukkueissa. Aiemmin tällä viikolla puolustaja teki päätöksen jatkaa uraansa Euroopassa. KHL:ssä Jokerit omisti hänen oikeutensa ennen vaihtokauppaa.

-Aloitimme keskustelut Lehtosen leirin kanssa heti, kun kävi selväksi, että hän haluaa palata Eurooppaan. Emme kuitenkaan päässeet yhteisymmärrykseen taloudellisista ehdoista, jolloin halusimme seurana maksimoida hänestä saatavan korvauksen, kertoo Jokereiden puheenjohtaja ja GM Jari Kurri.

-Käytännössä kaikki KHL:n suuret seurat olivat kiinnostuneita Lehtosen oikeuksista. SKA:n tarjous oli saamistamme tarjouksista ylivoimaisesti paras ja siihen myös tartuimme, Kurri jatkaa.

Merkittävän taloudellisen korvauksen lisäksi Jokerit saa amerikkalaispuolustaja Brennan Menellin, 24, KHL-oikeudet. Hän pelasi viime kaudella Dinamo Minskissä, jossa teki 47 runkosarjapelissä 5+33=38 pistettä ja pudotuspeleissä viidessa kamppailussa tehot 1+6=7. Puolustajalla on tämän kauden kattava sopimus Toronto Maple Leafsin kanssa.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2021/2022