Jokereiden tavoitteena paluu Liigaan kaudelle 2023-24

Jokereiden tavoitteena on palata suomalaisen huippujääkiekkoilun pariin kaudella 2023-24. Ensi kaudella helsinkiläisseuralla ei ole edustusjoukkuetta missään sarjassa, mutta juniorijoukkueet jatkavat toimintaansa normaalisti.

Jokerit pelasi KHL:ssä kahdeksalla kaudella. Helmikuun lopussa helsinkiläisseura kertoi päätöksestään jättää viimeinen kausi kesken Venäjän aloittaman Ukrainaan kohdistuneen hyökkäyssodan vuoksi. Seuranneiden viikkojen aikana Jokerit viimeisteli pääomistajansa Jari Kurrin johdolla lopullisen irtautumisensa KHL:stä ja seuran osaomistaja sekä pääyhteistyökumppani Norilsk Nickel Harjavalta Oy:stä. Kurri jätti samalla paikkansa KHL:n hallituksessa.

-Jokereissa on KHL-aikana tehty systemaattisesti töitä suomalaisen jääkiekkoilun kehittämiseksi.  Tavoitteemme on ollut rakentaa mahdollisimman hyvät olosuhteet pelaajille ja valmentajille. Samaan aikaan on rehellistä todeta, että jääkiekon ulkopuolisiin asioihin liittyvät kysymykset ovat vaikuttaneet seuran maineeseen. Teemme kaikkemme, jotta ihmisten luottamus Jokereiden toimintaan saadaan palautettua, Kurri jatkaa.

Jokerit Hockey Club Oy on siirtynyt sataprosenttisesti Jari Kurrin omistukseen. Yhtiön omistus rakennetaan jatkossa aidosti ja läpinäkyvästi vastuulliselle ja kestävälle pohjalle. Jokerit Hockey Club Oy:llä on toiminnalleen helsinkiläisseuran logon ja nimen oikeudet omistavan junioriorganisaatio Helsingin Jokerit ry:n tuki.

-Arvostamme Jari Kurrin suoraselkäistä ratkaisua irrottaa Jokerit KHL:stä. Seisomme täysin hänen ja Jokerit Hockey Club Oy:n takana seuran tulevaisuuden rakentamisprosessissa, sanoo Helsingin Jokerit ry:n puheenjohtaja Kim Borgström.

Jokereiden tavoitteena on palata kotimaiseen Liigaan kaudelle 2023-24. Helsinkiläisseura tulee jättämään määräaikaan mennessä lisenssihakemuksensa, jonka Liigan yhtiökokous käsittelee.

-Meillä on paljon töitä edessä liigakelpoisuutemme rakentamisessa ja parhaillaan seuraan etsitään rinnalleni uutta omistuspohjaa. Olen luottavainen, että pystymme kaikki Liigan vaatimat kriteerit täyttämään, toteaa Kurri.

-Yhteistyö Helsingin Jokerit ry:n kanssa jatkuu normaalisti, vaikka edustusjoukkueen toiminnan osalta ensi kausi on rakennusvuosi. Kevään aikana on ollut hienoa nähdä, että suomalaisilla yrityksillä ja yksityishenkilöillä on tahtoa olla mukana Jokereiden tarinan uudessa luvussa, kertoo Jokereiden toimitusjohtaja Sami Kauhanen.

Jokerit on pelannut kotiottelunsa vuodesta 1997 lähtien Helsingin Ilmalassa sijaitsevassa areenassa. Mikäli areenan omistuspohjassa ei kuitenkaan tulevaisuudessa tapahdu muutoksia, Jokerit etsii itselleen uuden kodin.