Joensuulla juhlaottelu, Zapolski maalissa

Jokerit aloittaa Kiinan- ja Venäjän Kaukoidän -kiertueensa Shanghaissa Kunlun Red Staria vastaan. Jesse Joensuu pelaa 200. pelinsä jokeripaidassa. Ryan Zapolski on tolppien välissä.

Neljättä kauttaan punakeltaisissa pelaava Joensuu saa tänään täyteen 200 runkosarjaottelua Jokereissa ja KHL:ssä. Hyökkääjä on tehnyt pelaamissaan otteluissa 46+52=98 pistettä, joten myös sadan tehopisteen rajapyykki lähestyy. Tämän kauden 15 osumallaan Joensuu on helsinkiläisten toiseksi tehokkain maalintekijä John Normanin (17) jälkeen.

Kokoonpanoon tulee kaksi muutosta sitten tiistain Dynamo-pelin. Zapolski on torjuntavuorossa ja hyökkäykseen paluun tekee Pekka Jormakka. Terveinä sivussa ja vieraspelikiertueella mukana ovat Tomi Mäki, Antti Pihlström ja Nico Nurmikanta. Helsinkiin vammojaan kuntouttamaan jäivät Marko Anttila, Max Wärn ja Eemeli Räsänen.

Jokerit jatkaa läntisen konferenssin kolmannella sijalla ja lähtee kääntämään kahta peräkkäistä tappiota voitoksi Kiinassa. Kaksi ottelua enemmän pelannut Lokomotiv Jaroslavl on yhden pisteen päässä perässä neljäntenä. Vahvasti viime viikkoina pelannut Dynamo Moskova on kahdeksan pisteen päässä, mutta pelannut kolme ottelua helsinkiläisiä enemmän.

Jokereista tehokkaimmassa vireessä on viime peleissä ollut Nicklas Jensen. Hän lähtee tämän päivän peliin viiden ottelun pisteputkessa, jonka aikana ovat syntyneet tehot 4+1=5. Dynamoa vastaan tanskalainen saalisti syöttöpisteen, kun Jokereiden osumista vastasivat Kristian Vesalainen ja Steve Moses.

Jussi Tapolan valmentama Kunlun Red Star taistelee itäisessä konferenssissa playoff-paikasta, josta joukkue on tällä hetkellä kahden pisteen päässä. Viidestä viime pelistään Shanghaissa kotiottelunsapelaava Kunlun on voittanut kolme. Viimeksi torstaina kaatui Barys Astana vieraskaukalossa luvuin 3-1. Joukkueen riveissä nähdään suomalaispelaajat Tomi Karhunen, Joonas Järvinen, Ville Lajunen, Olli Palola ja Veli-Matti Savinainen. Jälkimmäisin on tosin ollut viime peleistä sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Jokerit ja Kunlun kohtasivat tämän kauden ensimmäisessä runkosarjaottelussaan Helsingissä syyskuun alussa. Tuolloin Jokerit oli parempi maalein 6-3. Kaikkiaan KHL-aikana Jokerit on ollut niskan päällä keskinäisissä otteluissa voitoin 4-1.

Tämän päivän ottelu alkaa klo 9.00 Suomen aikaa. Viasat ja Viaplay näyttävät kamppailun tuttuun tapaan suorana lähetyksenä. Jokerikannattajien virallinen vieraspelikatsomo on O’Learys Manskulla, Sellossa ja Isossa Omenassa. Lue lisää täältä.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
11 Steve Moses – 65 Sakari Manninen – 71 Nicklas Jensen
16 Geoff Platt – 93 Peter Regin – 76 Kristian Vesalainen
48 Henri Ikonen – 22 Mika Niemi – 25 Pekka Jormakka

4 Tommi Kivistö – 18 Sami Lepistö
3 Karl Stollery – 51 Alex Grant
44 Jesper Jensen – 7 Oliver Lauridsen
50 Viktor Lööv

30 Ryan Zapolski (98 Janis Kalnins)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020