Joensuu mellasti maalin edessä - "Hieno fiilis onnistua"

Jokerit kaatoi maanantai-iltana kotikaukalossa viihdyttävässä ja vauhdikkaassa kiekkonäytelmässä Sotshin maalein 4–2 (1–1, 3–0, 0–1). Jokerien sankariksi nousi hattutempun viimeistellyt Jesse Joensuu.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen kommentit ottelusta:

Jokerit - HK Sotshi 4-2 (1-1, 3-0, 0-1) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit nappasi kolmannen perättäisen voittonsa KHL:ssä kukistamalla viime kevään läntisen konferenssin puolivälierävastustajansa Sotshin upean peliesityksen jälkeen 4–2-lukemin.

– Ehkä vähän vaisu alku meiltä, mutta paransimme peliä ja toinen erä oli meiltä sitten todella vahva. Olimme erikoistilanteissa tänään todella hyviä. Tärkeä voitto, ja tämä antaa meidän itseluottamukselle lisäbuustia. Tiedämme kuitenkin, että voimme vieläkin parantaa, Jokerien 2–1-johtomaalista vastannut Nicklas Jensen niputti. 

Helsinkiläiset pelasivat jälleen vahvan toisen erän, jossa se ratkaisi kamppailun. Jokerien voiton avaimet olivat erinomaisessa erikoistilannepelaamisessa. 

Lauri Marjamäen luotsaama Jokerit rankaisi vastustajaa kolme kertaa ylivoimalla. Sarjan paras alivoima näytti jälleen kyntensä ja hoiti tehtävänsä sataprosenttisesti. 

– Liikutamme kiekkoa hyvin, kaikki tekevät nälkäisesti hommia ja saamme laadukkaita laukauksia ylivoimalla aikaan. Varsinkin tiukoissa peleissä on erityisen tärkeää, että erikoistilannepelaaminen toimii, Jensen sanoi. 

Jokerien hahmo oli hattutempun viimeistellyt Jesse Joensuu. Härkämäinen voimalaituri tehtaili kaikki kolme osumaansa mielipaikaltaan maalin edestä. 

– Hieno fiilis tietenkin tehdä kolme maalia. Viimeksi olen hattutempun tehnyt 2010 AHL:ssä. Kun olet hyökkääjä ja pelaat jääkiekkoa, niin maaleja kaikki yrittävät silloin tehdä, Joensuu väritti. 

Yhteispeli älykkään ruotsalaissentterin John Normanin (0+2) ja taitavan jenkkihyökkääjä Brian O´Neillin (0+1) kanssa on toiminut läpi kauden, vaikkei se olekaan aina tilastoissa näkynyt. 

– Olemme pelanneet hyvin ketjuna, mutta maalit ovat tulleet ryppäissä. Toivottavasti saisimme onnistumisia tasaisemmin, niin pelihuumori pysyisi mahdollisimman hyvänä, Joensuu sanoi. 

Pudotuspelivauhdissa olevan Sotshin maaleista vastasivat kanadalaissentteri Eric O´Dell ja puolustaja Damir Musin. Toista kauttaan seurassa pelaava suomalaispuolustaja Jyrki Jokipakka keräsi syöttöpisteen vieraiden 4–2-kavennukseen päätöserässä.

Läntisen konferenssin piikkipaikalla porskuttava Jokerit jatkaa kauttaan lauantaina, jolloin vieraaksi saapuu Pavel Datsjukin tähdittämä SKA Pietari. 

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019