Jesper Jensen taas kehissä – katso kokoonpano

Jokerit saa Jesper Jensenin takaisin kokoonpanoonsa tiistai-illan otteluun Dinamo Riikaa vastaan. Janis Kalnins taas pääsee pelaamaan entisessä kotihallissaan.

Jensen loukkaantui harjoituskaudella, eikä ole täten vielä runkosarjassa esiintynyt tämän kauden osalta. Nyt tanskalainen on toipunut pelikuntoon ja pääsee tänään kokoonpanoon tutulle paikalle Oliver Lauridsenin rinnalle. Jokerit tosin pelannee myös tänään seitsemällä pakilla, joten parit vaihtelevat kamppailun tuoksinassa.

Kalninsille edessä on iso ilta, sillä latvialainen pääsee näyttämään taitojaan kotimaassaan tutussa hallissa. Hän edusti Dinamoa kahdella kaudella ennen tämän kesän siirtoaan Jokereihin. Kalnins on torjunut neljästä jokeriottelustaan kolme voittoa ja aloittanut kauden vakuuttavasti aisaparinsa Ryan Zapolskin tavoin.

Muuten helsinkiläisten kokoonpano on ennallaan viime perjantain Avtomobilist-pelin jäljiltä. Paluun tehnyt Antti Pihlström jatkaa Mika Niemen ja Marko Anttilan rinnalla nelosketjussa. Terveinä sivussa ovat puolustaja Karl Stollery sekä hyökkääjät Henri Ikonen ja Tomi Mäki. Joukkueessa ei ole loukkaantumisia.

Jokerit kärsi perjantaina kauden ensimmäisen tappionsa varsinaisella peliajalla, kun sarjaa johtava Avtomobilist oli parempi luvuin 3-0. Kaksi viimeistä maalia syntyivät tyhjään verkkoon ja tasaisessa kamppailussa helsinkiläisillä oli omat mahdollisuutensa tulla tasoihin. Tänä iltana Riiassa nähdään, miten joukkue on saanut käännettyä lehteä viime pelin jäljiltä.

Vastustaja Dinamo hävisi sunnuntaina kotonaan Spartak Moskovalle luvuin 1-3. Kotiottelu oli latvialaisjoukkueelle ensimmäinen sitten pitkän Kiinaan ja Venäjän kaukoitään suuntautuneen vieraskiertueen. Sieltä Dinamo raapi neljä pistettä kuudesta mahdollisesta. Lisää Jokereiden tämän illan vastustajasta voit lukea täältä.

Läntisen konferenssin kärki Jokerit ja vitonen Dinamo eivät ole tällä kaudella vielä kohdanneet. Joukkueet olivat viime kaudella tasavahvoja, sillä voitot tasattiin 2-2. Kaikkiaan KHL:ssä Jokerit on voittanut 15 pelistä kymmenen latvialaisia vastaan.

Tämän illan ottelu alkaa klo 19.30 ja suoraa lähetystä voit seurata Viasatin ja Viaplayn kautta. Jokerikannattajien virallinen vieraspelikatsomo on O’Learys Manskulla, Sellossa ja Isossa Omenassa. Lue lisää täältä.

Jokereiden kokoonpano:

65 Sakari Manninen – 93 Peter Regin – 11 Steve Moses
6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
25 Pekka Jormakka – 16 Geoff Platt – 71 Nicklas Jensen
41 Antti Pihlström – 22 Mika Niemi – 12 Marko Anttila

4 Tommi Kivistö – 18 Sami Lepistö
50 Viktor Lööv – 51 Alex Grant
44 Jesper Jensen – 7 Oliver Lauridsen
77 Eemeli Räsänen

98 Janis Kalnins (30 Ryan Zapolski)

Dinamo Riian kokoonpano:

10 Lauris Darzins – 15 Matias Myttynen – 55 Linus Videll
9 Kevin Clark – 25 Andris Dzerins – 19 Mikelis Redlihs
79 Vitalijs Pavlovs – 95 Oskars Batnja – 16 Martins Dzierkals
41 Frenks Razgals – 91 Daniels Berzins – 13 Gunars Skvorcovs
49 Emils Gegeris

11 Kristaps Sotnieks – 56 Sergei Gimajev
51 Marc Zanetti – 18 Mathew Maione
7 Kristaps Zile – 63 Dmitri Shulenin
21 Roberts Mamcics

82 Timur Biljalov (50 Kristers Gudlevskis)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019

X

Enemmän pelissä.

Jokerit on aina raivannut oman polkunsa. Haluamme olla jotain suurempaa, enemmän kuin muut. Vahva visio ja kunnianhimo ovat johtaneet meidät divarista suomalaisen lätkän kärkeen – ja sitä kautta KHL:n kovaan pyöritykseen. Samalla meistä on kasvanut seura, joka herättää tunteita.

Jääkiekko on suomalaisille pyhä asia, ja suurista unelmista ääneen puhuminen herättää mielipiteitä. Meitä on sanottu suuruudenhulluiksi, jopa pettureiksi. Vihaa tai rakasta, me viemme pilke silmäkulmassa suomalaista jääkiekkokulttuuria eteenpäin – koko intohimoisen Jokeriperheen voimin.

Jokerit on pelannut Euroopan parasta lätkää KHL:ssä jo viiden kauden ajan. Olemme tarjonneet monelle pelaajalle uransa suurimman haasteen ja rakentaneet puitteet mestariksi kasvamiseen.

Nyt edessä on uusi aikakausi ja meillä on kasassa yksi kaikkien aikojen jokerijoukkueista. Tavoitteemme on selkeä: haluamme kaapata himoitun Gagarin Cupin ensi keväänä Helsinkiin.

Meillä on enemmän pelissä.
Tule Pasilaan todistamaan, miltä se näyttää ja tuntuu.

Jari Kurri signature

Jari Kurri
Hallituksen puheenjohtaja
Jokerit Helsinki

Jatka jokerit.comiin