Jensen: Urani suurin haaste

Jokereiden tuorein puolustajahankinta Jesper B. Jensen näki lapsena uuden seuransa ottelun Hartwall Arenassa. Nyt hän pääsee näyttämään kykynsä suomalaisyleisölle samassa paikassa.

Jensen muistelee olleensa noin kymmenvuotias pojankoltiainen, kun hän vieraili Helsingissä pelimatkalla tanskalaisen juniorijoukkueensa kanssa. Pojat pelasivat suomalaisjoukkueita vastaan, mutta parhaiten mieleen jäi Jokereiden SM-liigaottelu.

-Oli aika hienoa päästä seuraamaan peliä niin isoon halliin. Tanskassa ei ollut mitään Hartwall Arenaan verrattavissa olevaa jäähallia, joten kokemus oli ikimuistoinen, Jensen tunnelmoi.

-Tuntuu mahtavalta nyt päästä itse pelaamaan Jokereissa. Tämä on minulle iso mahdollisuus ottaa uusi askel urallani ja päästä seuraavalle tasolle. Odotan innolla, että pääsen näyttämään mitä osaan, tanskalaispakki jatkaa.

Täksi kaudeksi Jensen siirtyi neljän vuoden jälkeen Röglestä Färjestadiin. Yhden Ruotsin perinteikkäimmän jääkiekkoseuran kausi oli vaikea ja se päättyi pudotuspeleissä jo ennen puolivälieriä. Jensenille jäi parempi maku peleistä MM-kisoissa Tshekissä, jossa Tanska kohtasi alkulohkossa muun muassa Suomen.

-Niin, kausi oli vähän ylä- ja alamäkeä. Färjestadissa emme saaneet peliämme toimimaan, mutta MM-kisoissa pääsin itsekin paremmin tasolleni. Se oli varmasti yksi syy sille, että Jokerit kiinnostui, Jensen miettii.

Kokonaisuutena hänellä on vahva luotto siihen, että ura on menossa oikeaan suuntaan. Nuorelle pelaajalle oli tärkeää päästä haastamaan itseään uuteen ympäristöön. Hän koki, että viiden Ruotsissa vietetyn vuoden jälkeen maisemaa oli hyvä vaihtaa.

-Toivoin, että saisin mahdollisuuden uudessa liigassa, ja Jokerit kuulosti heti erinomaiselta vaihtoehdolta, Jensen sanoo.

-KHL:ssä on todella paljon taitoa ja se on maailman toiseksi paras liiga. Minun pitää olla valmiina, kun harjoitusleiri ja kausi alkavat. Olen mielestäni mennyt oikeaan suuntaan viime vuosina, ja tämä on toistaiseksi suurin haaste urallani.

Jensen on kokonaisvaltainen puolustaja, joka ei kaihda fyysistä peliä. Hän pyrkii olemaan aktiivinen myös hyökkäyssuuntaan, mutta tärkeintä on hoitaa oma pää huolella.

-Kuvailisin itseäni kahden suunnan puolustajaksi. Pyrin tuomaan energiaa jäälle puolustuspeliin, mutta pidän myös kiekollisesta pelistä ja hyökkäysten tukemisesta, Jensen luonnehtii itseään.

Jokereilla on nyt sopimus yhdeksän puolustajan kanssa. Heistä seitsemän – Jensen mukaan lukien – on pelannut maajoukkuepelejä. Jensen tietää, että töitä on edessä, jotta hän lunastaisi paikkansa pelaavassa kuusikossa illasta toiseen. Tämäkin haaste toi hänet Helsinkiin.

-Haluan kehittyä paremmaksi pelaajaksi. Minun pitää ansaita paikkani, ja olen valmis tekemään kovasti töitä. Tiedän, että sellaista mentaliteettia arvostetaan paljon suomalaisessa jääkiekkoilussa, Jensen sanoo.

Jensen on kolmas tanskalaispelaaja tulevan kauden jokerijoukkueessa. Hänen lisäkseen ryhmästä löytyy yksi ruotsalainen ja yksi norjalainen. Tähän päälle liuta suomalaispelaajia, ja kasassa on voimakkaasti pohjoismainen ryhmä.

-Jokerit taitaa valita Pohjoismaiden parhaita pelaajia, Jensen naurahtaa.

-Meille tanskalaisille tilanne on tietysti vähän erilainen, koska huipputason pelaajia ei ole niin paljon. On aika hauskaa, että meitä on nyt kolme Jokereissa. Philipin (Larsen) tunnen, mutta Peteriä (Regin) en vielä niin hyvin, Jensen jatkaa.

Harjoitusleiri tulevalle kaudelle alkaa 20. heinäkuuta. Siihen asti Jensen viettää aikaansa Kööpenhaminassa. Edessä on kovaa harjoittelua, mutta myös henkistä lepoa ennen lentoa Helsinkiin.

-Meillä on täällä pieni ryhmä, jossa on muitakin Tanskan maajoukkuepelaajia. Treenaamme jään ulkopuolella, koska kesäisin tekee hyvää saada vähän etäisyyttä jääkiekkoon. Heinä-elokuussa pitää olla valmiina, Jensen kiteyttää.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021