Jensen palaa kehiin – tässä torstain kokoonpano

Nicklas Jensen pelaa kauden ensimmäisen KHL-ottelunsa, kun Jokerit kohtaa torstai-iltana Hartwall Arenassa Torpedo Nizhni Novgorodin. Helsinkiläisten maalilla torjuu Janne Juvonen.

Jokerit lähtee hakemaan viidettä peräkkäistä voittoaan ja on noussut hyvän vireen ansiosta tasaisen läntisen konferenssin kärkipaikoille. Tiistaina kotikaukalossa kaatui Lokomotiv Jaroslavl erittäin jämäkän suorituksen ansiosta. Anders Lindbäck joutui torjumaan vain 12 laukausta, maalinteossa onnistuivat John Norman ja Jesse Joensuu.

Runkosarjan alun sivussa ollut Jensen on toipunut pelikuntoon ja pääsee tänään irti ykkösketjussa, jonka sentteriksi siirtyy Brian O’Neill ja toisella laidalla jatkaa Julius Junttila. Jensen on kaudesta 2017-18 alkaneen KHL-uransa aikana kuulunut sarjan parhaisiin maalintekijöihin. Hän on iskenyt 183 runkosarjapelissä 73 osumaa. Edellä ovat ainoastaan Nigel Dawes, Teemu Hartikainen ja Kirill Kaprizov.

Jordan Schroeder siirtyy kolmosen keskelle, sillä edellispelissä tällin saanut Kalle Kossila on tänään sivussa. Marko Anttila on edelleen poissa sairastumisen vuoksi. Puolustuksessa Alex Grant ottaa Niklas Frimanin paikan. Maalilla Juvonen pelaa kauden kolmannen KHL-pelinsä ja ensimmäisen Hartwall Arenassa.

Illan vastustaja Torpedo on aloittanut kauden kolmella voitolla ja kolmella tappiolla. Viimeksi tiistaina joukkue hävisi Riiassa Dinamolle tiukkojen vaiheiden jälkeen 1-2. Torpedo on Jokereita kaksi pistettä perässä läntisessä konferenssissa.

Sekä Jokereiden että Torpedon alivoimatehokkuudet ovat kuuluneet KHL:n parhaimmistoon alkukaudesta. Tämän illan vierasjoukkueen prosentti on peräti 90,5 ja helsinkiläisten 85,0. Ylivoiman puolella molemmat kuuluvat sarjan keskikastiin: Jokereiden teho on 22,7 prosenttia ja Torpedon 17,2. 

Jokereiden ja Torpedon välinen historia KHL:ssä on värikäs ja pärähti kunnolla käyntiin kevään 2016 pudotuspeleissä, joissa ei vältytty likaisiltakaan otteilta. Viime vuosina joukkueet ovat vääntäneet runkosarjassa viihdyttäviä kamppailuja, joissa maaleja on syntynyt kiitettävään tahtiin. Runkosarjapeleissä Jokerit on ottanut kymmenen voittoa ja Torpedo kuusi.

Tämän illan ottelu alkaa klo 18.30. Liput matsiin hankit Ticketmasterin verkkosivuilta.

Jokereiden kokoonpano:

13 Julius Junttila – 21 Brian O’Neill (C) – 71 Nicklas Jensen
19 Veli-Matti Savinainen – 37 John Norman – 81 Iiro Pakarinen (A)
33 Markus Hännikäinen – 10 Jordan Schroeder – 77 Teemu Turunen
6 Jesse Joensuu – 42 Hannes Björninen – 48 Henri Ikonen

40 Petteri Lindbohm (A) – 52 Philip Holm
28 Otto Leskinen – 90 David Sklenicka
4 Tommi Kivistö – 51 Alex Grant

30 Janne Juvonen (39 Anders Lindbäck)