Jensen osui kahdesti, Kalninsille nollapeli

Jokerit oli selvästi vastustajaansa HK Sotshia edellä tiistai-illan vierasottelua. Lopputulos 0-5 oli oikeutettu ja kasvatti helsinkiläisten pisteputken jo viiteen peliin. Nicklas Jensen iski ottelussa kaksi maalia ja Janis Kalnins torjui kauden kolmannen nollapelinsä.

HK Sotshi - Jokerit 0-5 (0-0, 0-3, 0-2) (Tilastot KHL.ru)

Peli Sotshissa oli Jokereiden hallintaa alusta loppuun. Läntisessä konferenssissa kymmenentenä oleva Sotshi oli ennen tätä iltaa 14 pisteen päässä pudotuspeliviivasta, joten joukkueen mahdollisuudet päästä pudotuspeleihin ovat minimaaliset. Helsinkiläisten käyrä taas osoittaa vahvasti ylöspäin viime pelien suoritusten perusteella.

-Se oli joukkueelta tyylikäs ja ammattimainen suoritus. Ei turhauduttu, vaikka tehtiin ensimmäinen maali vasta 32. minuutilla. Oikeastaan pelattiin koko 60 minuuttia hyvin, sanoi päävalmentaja Lauri Marjamäki.

-Muutenkin tämä oli kurinalainen suoritus; vain yksi jäähy otettiin. Joukkue oli sitoutunut ja halusi voittaa. Tästä on hyvä jatkaa kohti perjantaita, hän jatkoi.

Avauserässä maaleja ei vielä nähty, vaikka ylivoimalla luotiinkin useampi makoisa paikka. Sotshi selvisi onnella, mutta toisessa erässä Jokerit vihdoin onnistui ohittamaan Aleksei Krasikovin. David Sklenickan laukaus ponnahti Nicklas Jensenin ja Sotshi-maalivahdin kautta verkkoon ajassa 32.07.

Tämän jälkeen Jokerit ei enää taakseen katsellut. Heti perään osui Henrik Haapala upealla yksilösuorituksella ja hetkeä myöhemmin Jensen, jolle illan toinen osuma oli kaikkiaan kauden 14:s. Haapala taas jatkoi hyvää viime pelien virettään, sillä hyökkääjän pisteputki on nyt viiden ottelun mittainen (5+3=8).

-Pelasimme oikealla tavalla koko 60 minuuttia. Emme panikoineet, vaikka ensimmäisen maalin kanssa kesti hieman pidempään. Pitäydyimme pelisuunnitelmassa, eikä suorituksemme muuttunut johtoasemassakaan, kahden maalin Jensen kehui.

Kolmannessa erässä Sotshi alkoi laukoa hanakammin, mutta todellista uhkaa Kalninsin maalille ei syntynyt. Latvialainen otti kauden kolmannen ja uransa 14. nollapelin KHL:n runkosarjassa varsin vaivattomasti. Torjuntoja tuli lopulta 19.

Jokerit iski päätöserässä kaksi osumaa, kun Peter Reginin ohjaus kimmahti Jesse Joensuun kautta verkkoon ylivoimalla. Aivan lopussa Antti Pihlström karkasi läpiajoon ja viimeisteli kauden toisen maalinsa komealla harhautuksella, joka oli vaihtopenkin reaktion perusteella ottelun kohokohta.

-Antti ei ole sellainen pelaaja, joka tekisi 30 maalia kaudessa, joten oli hienoa nähdä hänen onnistuvan. Hän on aina niin kohtelias ja yrittää syötellä. Varmasti kaikki näkivät, kuinka innoissamme olimme penkillä hänen maalistaan, Jensen tunnelmoi.

Jokereiden pisteputki on nyt viiden ottelun mittainen ja sijoitus läntisessä konferenssissa viides. Pelejä jatketaan perjantaina kotikaukalossa, jossa vieraana on Spartak Moskova.

-Olemme menossa oikeaan suuntaan. Tiedämme, että pudotuspeleihin on vielä matkaa, mutta tällaisilla suorituksilla haluamme kasvattaa itseluottamustamme, Jensen sanoi.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021