Jensen löytänyt tehot – ”Brian ja Jordan ovat uskomattomia pelaajia”

Nicklas Jensen syötti viime sunnuntaina kolme maalia Dinamo Riikaa vastaan ja toisti tempun lauantaina Vladivostokissa. Hyvävireinen tanskalainen odottaa innolla maanantain testiä Sibiriä vastaan, muttei halua ainakaan vielä tituleerata itseään pelintekijäksi.

-En sentään. Olin vähän onnekaskin, että pisteitä tuli, Jensen kommentoi naurahtaen lauantain kamppailun 1+3-saalistaan. Neljän tehopisteen ottelu oli hänelle ensimmäinen KHL:ssä.

Yhteispeli Jordan Schroederin ja Brian O’Neillin kanssa on alkanut sujua, kun ketju pääsi jälleen yhteen loukkaantumistilanteen parantuessa. Jensen on tehnyt 17 peliin 9+8=17 pistettä ja on ketjukavereidensa jälkeen Jokereiden sisäisen pörssin kolmantena. Maaleja hän on tehnyt joukkueesta eniten Schroederin ja Iiro Pakarisen kanssa.

-Jordan ja Brian ovat uskomattomia pelaajia, joiden kanssa on todella nautinto pelata. Olimme yhdessä jo harjoituskaudella ja on hienoa, että saamme jälleen pelata ketjuna. Pelimme paranee koko ajan ja sitä trendiä pitää vain jatkaa, Jensen kertoi.

Hän oli tyytyväinen joukkueen ammattimaiseen suoritukseen Vladivostokissa. Herätyskello pirisi viideltä aamulla ja kiekko putosi jäähän klo 10.00 Suomen aikaa. Vaikka Admiral otti johdon alussa, ei Jokereiden keskittyminen herpaantunut.

-Kun pelaamme oikealla tavalla, olemme parempi joukkue (kuin Admiral). Sen osoitimme eilen, Jensen tiivisti.

-Herätys oli todella aikaisin, mutta teimme mielestäni hyvää työtä, että olimme valmiita alusta alkaen. Vladivostokissa ja Habarovskissa on aina vaikea pelata, mutta saimme homman hoidetuksi. Vain sillä on merkitystä.

Pitkä lentomatka Novosibirskiin sujui pelin jälkeen mukavissa tunnelmissa. Voitot ovat parasta lääkettä raskaalla vieraskiertueella jaksamiseen.

-Ehdottomasti sillä on iso merkitys. Kuusi tuntia koneessa sujui paljon mukavammin, kun kaikki olivat hyvällä tuulella. Lähtökohdat maanantain peliin ovat kaiken kaikkiaan hyvät ja voitolla on tietysti siihen iso vaikutus, Jensen sanoi.

Novosibirskissä pelataan vuonna 1964 avatussa Sibir Arenassa, johon mahtuu reilut 6600 katsojaa. Normaalioloissa tunnelma on kenties koko KHL:n äänekkäin, kun tiiviissä rakennuksessa yleisö kannattaa villisti omiaan. Maanantaina katsojia on paikalla rajoitusten vuoksi vain noin 3300, mutta hekin saavat varmasti upean tunnelman aikaan.

-Täällä on hauska pelata, kun yleisö on intensiivisesti mukana ottelussa. Pelit Sibiriä vastaan ovat aina vaikeita, mutta pelaajana niistä nauttii ja olemme jälleen innoissamme uudesta haasteesta, Jensen totesi.

Jokereiden ja Sibirin välinen kamppailu alkaa maanantaina klo 14.30 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata discovery+-palvelun kautta.