Jensen jälleen kehissä, Menshikov debytoi

Läntisen konferenssin kärjessä oleva Jokerit saa tänään perjantaina kotiottelussaan vastaansa neljäntenä majailevan TsSKA Moskovan. Nicklas Jensen tekee paluun punakeltaisten kokoonpanoon ja Vitali Menshikov tekee debyyttinsä uudessa seurassa.

Jokerit aloitti viikon kahdella vierasottelulla, joista tuomisina oli kolme pistettä. Spartak kaatui maanantaina 6-1 ja keskiviikkona Lokomotiv oli parempi jatkoajan jälkeen 2-1. Huipputasaisessa läntisessä konferenssissa helsinkiläiset ovat kärkipaikalla, mutta eroa viidenteen sijaan yhden ottelun vähemmän pelanneeseen Severstaliin on vain kolme pistettä.

Jensen oli sivussa vieraskiertueelta henkilökohtaisen syyn vuoksi, mutta on tänään jälleen joukkueen vahvuudessa. Tiistaina joukkueharjoituksiin liittynyt Menshikov tekee debyyttinsä Jokereissa. Hän pelaa Otto Leskisen pakkiparina. Maalilla jatkaa Anders Lindbäck.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat Philip Holm, Jordan Schroeder ja Henrik Haapala. David Sklenicka ei pelaa tänään henkilökohtaisen syyn vuoksi.

TsSKA on lännessä neljäntenä kolmen pisteen päässä Jokereista. Keskiviikkona joukkue hävisi huikeassa vireessä olevalle Severstalille vieraskaukalossa lukemin 0-3. Sitä ennen oli kuitenkin tullut kymmenestä pelistä kahdeksan voittoa, joten Moskovan jättiläisen voi sanoa olevan isossa kuvassa erittäin vakuuttavassa vireessä.

TsSKA kohtaa Jokerit perjantaina ensimmäisen kerran tämän kauden osalta. Runkosarjakamppailuissa voitot on KHL-aikana tasattu numeroin 9-9. Pudotuspeleissä joukkueet ovat kohdanneet kolmesti ja aina moskovalaiset ovat menneet jatkoon. Viime kauden neljässä runkosarjapelissä voitot tasattiin 2-2.

Perjantai-illan huippuottelu alkaa klo 19.30. Hallin ovet avataan 1,5 tuntia ennen kamppailun alkua eli klo 18.00. Liput matsiin hankit Ticketmasterin verkkosivuilta.

Tervetuloa nauttimaan Euroopan parhaasta lätkästä ja kannustamaan Jokerit voittoon!

Jokereiden kokoonpano:

19 Veli-Matti Savinainen – 21 Brian O’Neill (A) – 71 Nicklas Jensen
6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 77 Teemu Turunen
33 Markus Hännikäinen – 11 Kalle Kossila – 81 Iiro Pakarinen
13 Julius Junttila – 42 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (C)

40 Petteri Lindbohm (A) – 51 Alex Grant
28 Otto Leskinen – 41 Vitali Menshikov
4 Tommi Kivistö – 3 Niklas Friman

39 Anders Lindbäck (30 Janne Juvonen)