Jensen iski ennen summeria – ”Tiesin, että aikaa on vähän jäljellä”

Jokerit kaatoi sunnuntaina Tallinnassa Severstal Tsherepovetsin jännittävien vaiheiden jälkeen maalein 3–2. Helsinkiläisten sankariksi nousi kaksi komeaa maalia päätöserässä tehtaillut Nicklas Jensen.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen kommentit ottelusta:

Jokerit - Severstal Tsherepovets 3-2 (1-0, 0-0, 2-2) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit ei yltänyt missään nimessä 51-vuotisjuhlaviikonloppunsa huipentaneessa Severstal-ottelussa parhaimpaansa, mutta onnistui silti raapimaan jännitysnäytelmästä lopulta täyden pistepotin. Se kertoo joukkueesta jotain, että välillä pystyy voittamaan myös vähän huonommallakin esityksellä.

– Severstal pelasi hyvin, puolusti todella tiukasti ja he tekivät meidän pelaamisesta välillä hankalaa. Tiesimme heidän iskukykynsä vastahyökkäysjoukkueena. Voitto ei tullut tänään helpolla. Kaksi pistettä on asia jolla loppupeleissä on vain merkitystä ja ne me saimme tästä, Nicklas Jensen kertoi taiston tauottua.

Jokerit oli kuskin paikalla avauserässä ja määräsi pelin tahdin. Severstal tyytyi puolustamaan tiiviisti ja kyttäämään mahdollisuuksia vastaiskuihin. 

Jokerit siirtyi avauserässä 1–0-johtoon ensimmäisen erän lopussa, kun taiturimainen jenkkihyökkääjä Brian O´Neill kiersi maalin ja tarjoili poikittaissyötön takatolpalle John Normanille. Ruotsalaissentteri sai laittaa kiekon tyhjään rysään. 

Toisessa erässä ei maaleja nähty. Jokereilla oli paremmat maalipaikat, kun Marko Anttila oli puolittaisessa läpiajossa ja Sakari Manninen tarjoili lättysyötöllään pitkän kuivan kautensa perjantain Spartak-ottelussa katkaisseelle Steve Mosesille huippupaikan. Severstalin tshekkivahti Dominik Furch piti vieraita pystyssä torjunnoillaan. 

Keskustaa sumputtanut Severstal panosti harppuunahyökkäyksiin läpi kamppailun. Vähiten maaleja sarjassa tehneen Severstalin paras paikka oli toisessa erässä hyökkääjä Jevgeni Grigorenkon läpiajo, jonka Jokerien maalilla torjunut Janis Kalnins selvitti hienosti patjallaan. 

Kolmannessa erässä sattui ja tapahtui. Jokerit meni yhdeksän minuuttia ennen loppua jo aavistuksen ratkaisun tuntuisesti 2–0-johtoon. Hurjassa iskussa olevan tanskalaishyökkääjä Nicklas Jensen takoi rannalaukauksella suorasta hyökkäyksestä kiekon verkon perukoille. 

Severstal sai aikaan kirin, joka tuotti myös tulosta. Vieraat iskivät kaksi lähes identtistä osumaa hyökkäyspään aloitusvoittojen jälkeen. Ensin puolustaja Stanislav Kalashnikov tinttasi viivalta kahdeksan minuuttia ennen loppua vierasleirissä henkeä nostattaneen kavennuksen. Severstal tuli tasoihin 1.16 ennen loppua konkaripuolustaja Denis Kuljashin vihaisella viivakudilla.

Jokerit ei tästä kuitenkaan lannistunut, vaan Nicklas Jensen otti joukkueensa reppuselkään ja napautti arvokkaan ratkaisumaalin. Tanskalaishyökkääjä pyssytti tarkalla rannelaukauksellaan kiekon pienestä kulmasta etuylänurkkaan vain 35 sekuntia ennen päätössummeria ja räjäytti Tondiraba Arenan.

– Ensimmäisessä maalissa minulle tehtiin hyvä väylä tulla hyökkäysalueelle, päätin kokeilla ja laukaus sattui uppoamaan. Toisessa maalissani tiesin, että aikaa on vähän jäljellä ja haimme nälkäisesti takaiskun jälkeen vielä ratkaisua. Hain etuyläkulmaa ja tällä kertaa se painui sisään, Jensen kuvaili osumiaan.

Jokerit raapi kasaan kahdesta Tallinnassa pelatusta kotiottelustaan vaikeuksien kautta täydet neljä pistettä. Tunnelma Tondiraba Arenalla oli myös sunnuntaina upea. 

Voitto oli Jokereille jo viides perättäinen ja helsinkiläisten pisteputki on nyt kahdeksan ottelun mittainen. Jokerit pelaa neljä seuraavaa ottelua vieraskaukalossa. Kausi jatkuu keskiviikkona itäisen konferenssin kärkijoukkueen Avtomobilist Jekaterinburgin vieraana.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019

X

Enemmän pelissä.

Jokerit on aina raivannut oman polkunsa. Haluamme olla jotain suurempaa, enemmän kuin muut. Vahva visio ja kunnianhimo ovat johtaneet meidät divarista suomalaisen lätkän kärkeen – ja sitä kautta KHL:n kovaan pyöritykseen. Samalla meistä on kasvanut seura, joka herättää tunteita.

Jääkiekko on suomalaisille pyhä asia, ja suurista unelmista ääneen puhuminen herättää mielipiteitä. Meitä on sanottu suuruudenhulluiksi, jopa pettureiksi. Vihaa tai rakasta, me viemme pilke silmäkulmassa suomalaista jääkiekkokulttuuria eteenpäin – koko intohimoisen Jokeriperheen voimin.

Jokerit on pelannut Euroopan parasta lätkää KHL:ssä jo viiden kauden ajan. Olemme tarjonneet monelle pelaajalle uransa suurimman haasteen ja rakentaneet puitteet mestariksi kasvamiseen.

Nyt edessä on uusi aikakausi ja meillä on kasassa yksi kaikkien aikojen jokerijoukkueista. Tavoitteemme on selkeä: haluamme kaapata himoitun Gagarin Cupin ensi keväänä Helsinkiin.

Meillä on enemmän pelissä.
Tule Pasilaan todistamaan, miltä se näyttää ja tuntuu.

Jari Kurri signature

Jari Kurri
Hallituksen puheenjohtaja
Jokerit Helsinki

Jatka jokerit.comiin