Jättiläisen kone käynnistynyt yskähdellen

SKA Pietari on monien papereissa suurin mestarisuosikki tällekin kaudelle. Suurseuran ensimmäiset runkosarjaottelut ovat kuitenkin sujuneet ailahdellen.

SKA voitti viime kaudella runkosarjan, mutta hyytyi konferenssifinaaleissa TsSKA:lle. Pölyn laskeuduttua päävalmentaja Oleg Znarok jätti seuran ja tilalle tuli Ilja Vorobjov, jonka tiimiin kuuluvat lisäksi Anvar Gatijatulin ja Aleksei Kudashov. Kyseinen kolmikko luotsaa myös Venäjän maajoukkuetta Znarokin väistyttyä olympiakullan jälkimainingeissa.

Pelaajapuolella merkittävimmät lähtivät olivat ykkösvahti Mikko Koskinen ja hyökkäyksen liideri Ilja Kovaltshuk, jotka poistuivat NHL:ään. Myöskään puolustaja Vjatsheslav Voinov ei ainakaan toistaiseksi ole SKA:n rivistössä. Hän odottelee pelilupaa ja paluuta NHL:ään.

SKA mellasti siirtomarkkinoilla ja kiinnitti Koskisen korvaajaksi Magnus Hellbergin kiinalaisseura Kunlun Red Starista. Ruotsalaisella on isot saappaat täytettäväksi, mutta maalivahtipeliin pietarilaiset tuskin kaatuvat. Hellbergin kanssa tandemin muodostaa Igor Shestjorkin, joka on kyvykäs torjuja hänkin.

Puolustukseen Voinovin ja Jegor Jakovlevin tilalle tulivat mestari Ak Barsista Vasili Tokranov sekä Admiralista Artjom Zemtshjonok. SKA:lla on leveyttä ja syvyyttä pakkipuolella vaikka muille jakaa. Suurinta vastuuta ovat ensimmäisissä peleissä kantaneet Anton Belov ja Dinar Hafizullin. Takalinjojen tehokkain on ollut pisteet 1+3=4 neljään otteluun nakuttanut ruotsalainen Patrik Hersley.

Hyökkäyspäässä joukkueen toimivin osa on ollut nimellinen nelosketju, jossa pelaavat työjuhdat Ilja Kablukov, Viktor Tihonov ja Jevgeni Ketov. Heistä sekä Kablukov että Tihonov ovat iskeneet kaksi maalia mieheen. On hyvin todennäköistä, että Vorobjov usuttaa juuri tämän vitjan Jokereiden kuumimman ketjun kimppuun. Ongelmaksi tosin saattaa muodostua kuumimman ketjun määritteleminen, sillä Jokerit on rullannut hyvin neljällä kolmikolla avausotteluissa.

NHL:stä KHL:ään palannut Nail Jakupov teki maalin avausottelussaan, mutta on ollut sittemmin sivussa. Hänet pietarilaisten nimekkäimmässä ketjussa Nikita Gusevin ja Pavel Datsjukin rinnalla on korvannut Aleksandr Dergatshjov. Gusev on SKA:n tehokkain pelaaja tehtyään neljään kamppailuun 3+2=5 pistettä.

Pietarilaiset aloittivat kauden murskaamalla viime kauden mestari Ak Barsin luvuin 6-1 Kazanissa, mutta perään tulivat tappiot Torpedoa ja Salavat Julajevia vastaan. Maanantaina palattiin arkeen, kun Sotshi kaatui Jääpalatsissa luvuin 3-1. SKA on läntisessä konferenssissa sijalla kahdeksan.

Viime kausilta tuttu, jäätävällä tehokkuudella operoinut ylivoima, on sekin hieman yskähdellyt alkukaudesta: SKA on tehnyt 13 yrityksellä vasta kaksi maalia. Silti juuri ylivoima on se osa-alue, joka taiturimaisten pelaajien joukkueelta pitää pyrkiä kitkemään pois. Alivoimalla SKA on yllättäen ollut koko sarjan toiseksi heikoin joukkue, sillä verkko on heilunut pietarilaisten päässä kolmesti kahdeksan alivoimatilanteen aikana.

Jääpalatsi on ollut Jokereille vaikea paikka, sillä vain kerran helsinkiläiset ovat napanneet mukaansa täyden pistepotin. Viime kaudella SKA voitti kotonaan pelatut kohtaamiset 2-0 ja jatkoajalla 4-3.

Tämän illan kamppailu alkaa klo 19.30. Suoraa lähetystä voit seurata Viasatin ja Viaplayn kautta.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020