Jatkoaikatappio päätti turnauksen

Jokerit johti Davosia vastaan 4-2 Spengler Cupin välierää kahden erän jälkeen, mutta joutui taipumaan jatkoaikatappioon 4-5. Helsinkiläisten osalta turnaus tuli näin päätökseen.

Davos oli alussa aktiivisempi ja pääsi myös maalipaikoille. Jokerit pelasi hieman lepsusti, eikä ollut yllätys, että turnausisäntä meni johtoon jo kolmannella peliminuutilla. Jerome Portmann pääsi vapaasti laukomaan lähietäisyydeltä 1-0-osuman.

Erän edetessä Jokerit ryhdistäytyi ja alkoi saada peliään paremmin uomiin. Sveitsin liigassa toisena oleva Davos loi edelleen enemmän maalipaikkoja, mutta Riku Helenius piti torjunnoillaan tilanteen vain 0-1:ssä. Erän puolivälin jälkeen syntyi tasoitus, jonka viimeisteli Daine Todd. Kanadalaista rikottiin läpiajossa ja hän upotti seuranneen rankkarin hallitusti ylänurkkaan.

Toisen erän alkupuolisko oli enemmän Jokereiden hallintaa. Davos meni kuitenkin johtoon ylivoimalla erän puolivälissä. Suomalaispuolustaja Ville Koistinen laukoi siniviivalta tarkasti ruuhkan läpi ja kiekko upposi helsinkiläisten verkkoon.

Takaisku ei muuttanut pelin virtausta, sillä Jokerit oli hallitsevampi myös tämän jälkeen. Tasoitus syntyi nopeasti, kun Juhamatti Aaltonen polki Jesse Joensuun syötöstä nokikkain maalivahti Gilles Sennin kanssa. Aaltonen nosti ylänurkkaan 2-2-maalin ja Jokerit oli tullut rinnalle.

Erän lopussa punakeltaiset ottivat kahden maalin kaulan. Ensin Roope Talaja ohjasi Atte Ohtamaan laukauksen verkkoon ja sai tililleen näin toisen maalin kahteen otteluun. Vain reilu minuutti ennen erän loppua iski Peter Regin, joka poimi Aaltosen ja Joensuun esityön jälkeen kiekon parhaassa maalintekosektorissa ja tinttasi taukolukemiksi 4-2.

Kolmannen erän alkupuolisko pysyi Jokereiden osalta hyvin näpeissä. Paikkoja oli tehdä viideskin maali, mutta Senn pystyi tärkeillä hetkillä pitämään joukkueensa mukana pelissä. Hiljalleen paine jokeripäädyssä alkoikin kasvaa ja tulostakin tuli.

Davos teki kaksi maalia viiteen minuuttiin. Ensin Mauro Jörg laukoi puolustuksen keskeltä tarkasti takaylänurkkaan kavennuksen. Tasoituksesta vastasi Samuel Walser, joka pelattiin kahdella syötöllä komeasti tyhjään paikkaan takatolpalle. Heleniuksella ei ollut mahdollisuuksia torjuntaan.

Ottelu eteni jatkoajalle, jossa Jokereilla oli muutama loistopaikka mennä välieriin. Niitä ei käytetty, ja Davos iski omasta tilaisuudestaan kiekon varmasti häkkiin. Gregory Sciaroni viimeisteli takatolpalta kotiyleisön riemuksi 5-4-lukemat. Huikea trilleri sai näin davosilaisittain makean päätöksen.

-Tämä on poikkeuksellinen turnaus ihan koko maailman mittakaavassa. Oli hienoa olla mukana, vaikka pelit päättyivätkin tähän. Ottelut olivat todella kovatasoisia, sanoi valmentaja Kalle Kaskinen.

-Meille tämä oli tässä vaiheessa kautta hyvä mahdollisuus testata uusia pelaajiamme ja erilaisia koostumuksia. Uudet kaverit pääsivät lisäksi joukkueeseen sisään vähän erilaisessa ympäristössä. Tämä auttoi heitä varmasti paljon, Kaskinen jatkoi.

-Pelasimme kolme ottelua kolmeen päivään, mutta nyt saamme hetken huilata. Kaiken kaikkiaan olemme tyytyväisiä tämän hetken tilanteeseen. Tästä on hyvä jatkaa kohti runkosarjan loppua ja kauden huipennusta, valmentaja päätti.

Pelit jatkuvat KHL:ssä 4. tammikuuta, jolloin pelataan Zagrebissa Medvescakia vastaan. Seuraava kotiottelu on vuorossa 8. tammikuuta, jolloin Dynamo Moskova vierailee Helsingissä.

Jokerit – HC Davos ja. 4-5 (1-1, 3-1, 0-2, 0-1)
2.20 Jerome Portmann (Lukas Sieber) 0-1
12.13 Daine Todd rl. 1-1
30.23 Ville Koistinen (Tino Kessler) yv. 1-2
31.33 Juhamatti Aaltonen (Jesse Joensuu) 2-2
36.17 Roope Talaja (Atte Ohtamaa, Todd) 3-2
38.50 Peter Regin (Aaltonen, Joensuu) 4-2
50. 46 Mauro Jörg (Enzo Corvi) 4-3
55.54 Samuel Walser (Marc Wieser, Andres Ambühl) 4-4
63.40 Gregory Sciaroni (Jörg, Ambühl) 4-5

Maalivahtien torjunnat:
Riku Helenius J 8+5+9+1=23
Gilles Senn D 13+6+5+5=29

Jäähyt: Jokerit 5x2min + Joensuu 10min, Davos 7x2min + Sciaroni 10min

Yleisöä: 6300

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019