Jännitysnäytelmät jatkuvat sunnuntaina – ”Pukukopissa iso usko”

Jokerit kampesi mukaan läntisen konferenssin puolivälieräsarjaan perjantain voitolla. Sunnuntaina temppu halutaan uusia Moskovan VTB Arenassa.

Lauantai valkeni Venäjän pääkaupungissa aurinkoisena. Pelaajat suuntasivat puoliltapäivin hallille, jossa edessä oli kevyt jääharjoitus. Sunnuntaina kiekko putoaa jo klo 16.00 Suomen aikaa, joten aikaa lepoon ei ole liiaksi.

Tappio perjantaina olisi tiennyt vuorta kiivettäväksi, mutta nyt tilanne on helsinkiläisten kannalta herkullinen. Asetelmat sunnuntain peliin ovat kihelmöivät.

-Se oli valtava voitto ja elintärkeä tämän sarjan kannalta. Mielestäni ansaitsimme sen ja on parempi olla tilanteessa 1-2 kuin 0-3, Nicklas Jensen kertoi.

-Pukukopissa on iso usko siihen, että voimme edetä jatkoon, mutta on edettävä ottelu kerrallaan. Eilinen voitto kuitenkin muutti koko sarjaa ja nyt on vain keskityttävä huomiseen, hän jatkoi.

Pelillisesti perjantai noudatteli pitkälti kahta ensimmäistä ottelua: Jokerit hallitsi ja Dynamo pyrki iskemään vastaan ja luotti erikoistilanteisiinsa. Jatkoerässä vieraat olivat huomattavasti aktiivisempia ja voittomaali syntyi jo vajaan viiden minuutin pelin jälkeen. Tuuletuksista näki, millainen merkitys osumalla oli joukkueelle.

-Olimme aktiivisia ja hallitsimme peliä jälleen suurimman osan ajasta. Sillä tavalla halusimme pelata jatkoerässäkin ja olla energisiä. Tietysti olimme väsyneitä, mutta niin oli vastustajakin, Jensen sanoi.

Jokerit on nyt voittanut viisi peräkkäistä jatkoeriin venynyttä playoff-peliään. Viime kaudella Sotshi ja TsSKA kaatuivat kumpikin kahdesti ylitöillä. Moskovassa pelattiin vuosi sitten 142 minuuttia, mutta tällä kertaa ei tarvittu ihan samanlaisia talkoita.

-Oli kyllä ihan kiva, ettei peli venynyt neljään tai viiteen jatkoerään, Jensen nauroi.

-Yritämme väsyttää heidän puolustustaan joka pelissä, koska kiekko on enimmäkseen meillä. Pidetään tempo korkealla ja yritetään vaihto vaihdolta kuluttaa heidän viisikkojaan, hän kertoi joukkueen suunnitelmista tuleviin vääntöihin.

-Eletään hetkessä, eikä anneta vastustajalle mitään, Jensen kiteytti.

Jokereiden ja Dynamon välinen neljäs ottelu alkaa sunnuntaina klo 16.00 Suomen aikaa. Sarja jatkuu tiistaina Helsingissä viidennellä kamppailulla, johon liput hankit Ticketmasterin verkkosivuilta.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020