Jalvanti vahvistamaan pakistoa

Joonas Jalvanti liittyy Jokereiden KHL-joukkueen vahvuuteen kauteen 2017-18 asti ulottuvalla sopimuksella. Kaksi viime kautta puolustaja on pelannut Ruotsin liiga SHL:ssä.

-Jalvanti on luotettava kahden suunnan puolustaja, joka on tällä kaudella noussut myös maajoukkueeseen. Hän on hyvällä luistelutaidolla varustettu kiekollisesti varma pelaaja ja tärkeä lisä puolustukseemme, sanoo Jokereiden GM Jari Kurri.

Kaksi viime kautta Jalvanti, 28, on edustanut Ruotsin liiga SHL:ssä Örebrota. Hän pelasi seurassa 101 ottelua, joissa syntyi 2+12=14 pistettä. Puolustaja kuului joukkueen luottopelaajiin, sillä viime kaudella peliaikaa tuli neljänneksi eniten, keskimäärin 18 minuuttia ottelua kohden.

Jalvanti debytoi A-maajoukkueessa joulukuussa pelatussa EHT-turnauksessa Moskovassa. Leijona-paidassa pelit ovat jatkuneet keväällä, sillä Jalvanti pelasi helmikuussa EHT-otteluita Ruotsia vastaan ja kuuluu nyt MM-leiriryhmään, joka kohtaa tämän viikon perjantaina ja sunnuntaina Norjan vieraskaukalossa. Nuorten maajoukkueissa Jalvanti oli juniorivuosinaan tuttu näky ja hän saavutti mm. hopeaa alle 18-vuotiaiden MM-jäiltä.

Ennen siirtoaan Ruotsiin lahtelaislähtöinen puolustaja edusti niin Pelicansia kuin Bluesia. Kahdeksan kauden aikana hän pelasi 398 runkosarjaottelua SM-liigassa ja teki 21+65=86 tehopistettä. Pelicansia Jalvanti edusti kauteen 2011-12 asti, kunnes siirtyi kahdeksi vuodeksi Bluesin riveihin. Pelicansissa Jalvanti saavutti SM-liigan hopeaa keväällä 2012.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021