Jälleen jämäkkä esitys vieraissa – ”Hyvää pienen kaukalon peliä”

Jokerit jatkoi hyviä otteitaan vieraskiertueella, kun idässä neljäntenä oleva Barys Nur-Sultan kaatui luvuin 4-2 keskiviikon ottelussa. Helsinkiläiset olivat valtaosan illasta vastustajaa edellä.

Barys Nur-Sultan – Jokerit 2-4 (0-1, 0-1, 2-2) (Tilastot KHL.ru)

Barys tuli avauserään kovaa, mutta Jokerit selvitti paineen ja otti hiljalleen aloitteet itselleen. Avausmaali syntyi Steve Mosesin ohjauksesta. Maali oli amerikkalaiselle kauden viides ja ensimmäinen loukkaantumisesta toipumisen jälkeen.

Toisessa erässä Brian O’Neill herkutteli kauden 12. maalinsa vanhanaikaisella ja vieraat olivat näin jo kaksi maalia edellä. Barys ei tässä vaiheessa tuntunut löytävän vastauksia Jokereiden vahvalle pelille.

-Ensimmäisessä vaihdossa tuntui, että ollaan potku perässä, mutta parannettiin nopeasti. Ensimmäisen loppu ja toinen erä kokonaisuudessaan olivat meiltä tosi vahvoja, päävalmentaja Lauri Marjamäki kehui.

Kolmas erä oli kummallinen monella tapaa. Barys teki kavennuksen ja viimeiset minuutit Jokerit oli jäähyvaikeuksissa melko heppoisin perustein. Marko Anttila ei hätkähtänyt, vaan sinkosi alivoimalla tekemään illan voittomaalin. Barys onnistui vielä ylivoimalla, mutta Anttilan kauden seitsemäs osuma tyhjiin oli illan viimeinen sinetti. Janis Kalnins teki illan aikana 28 torjuntaa ja napsi vielä kaksi syöttöpistettäkin Anttilan maaleihin.

-Vähän oltiin passiivisia kolmannessa ja vastustaja sai kavennuksen. Loppu oli aika sekavaa, eikä meistä ainakaan kukaan tuntunut tietävän, mitä kentällä tapahtuu. Stretsin alivoimamaalin kautta saatiin tärkeä voitto kotiin, Marjamäki totesi.

-Pelattiin ihan hyvää pienen kaukalon peliä. Tämä poikkesi kuitenkin taas ihan täysin siitä, millaista oli Ufassa maanantaina. Monella joukkueella tässä sarjassa on pienempi kaukalo, joten saamme sillä tapaa hyvää kokemusta, miten tällaisissa pitää pelata, hän jatkoi.

Roope Reini pelasi mallikkaan KHL-debyytin helsinkiläisten puolustuksessa. Jääaikaa tuli reilut 12 minuuttia ja kiekko liikkui varmoin ottein joukkuetovereille. Kauden ensimmäisen puolikkaan Kiekko-Vantaan riveissä urakoinut Reini sai myös päävalmentajan kehut.

-Hienosti hän tuli sisään kovaan paikkaan ensimmäiseen KHL-peliin. Tehotilasto oli +1 ja hänellä oli paikka tehdä maalikin, Marjamäki kehaisi.

Jokerit on vieraspelien sarjataulukossa koko liigassa jaetulla viidennellä sijalla. Edellä olevista joukkueista useimmilla on vieläpä enemmän pelejä pelattuna. Jokerit on ottanut 17 vieraspelistä kymmenen voittoa ja jäänyt vain neljästi kokonaan ilman pisteitä.

-Tietty nöyryys, kurinalaisuus ja puolustushalukkuus ovat olleet hyvää luokkaa. Kyllä sitä on jo kotikaukaloonkin saatu, ettei ihan kaiken maailman sirkustemppuja tehdä joka kerta, Marjamäki sanoi.

Joukkueen matka jatkuu seuraavaksi Novosibirskiin, jossa vastassa perjantaina Suomen itsenäisyyspäivänä on Sibir. Viikko sitten Helsingissä vastustaja otti 4-1-voiton, joten Jokereilla on kalavelkoja maksettavana. Voittoa lähdetään hakemaan ilman Anttilaa, Mikko Lehtosta ja Veli-Matti Savinaista, jotka suuntaavat Suomeen Linnan juhliin.

-Hieno juttu, että he ovat kutsun saaneet ja totta kai he pääsevät juhliin osallistumaan. Me alamme miettiä omia sotasuunnitelmiamme Novosibirskiin. Tiedän, että jätkät ovat valmiita pistämään itsenäisyyspäivänä kaikkensa likoon, Marjamäki sanoi.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020