Jaakola puolustukseen

Jokerit on tehnyt kahden vuoden sopimuksen puolustaja Topi Jaakolan kanssa.

Jaakola, 30, on pelannut kaksi viime kautta KHL:ssä. Hän edusti viime kaudella sarjan finaaleihin edennyttä Lev Prahaa ja teki 48 runkosarjaottelussa tehot 9+4=13. Pudotuspeleissä Jaakola teki 11 ottelussa pisteet 0+1=1. Kaudella 2012-13 hän edusti KHL:n Amur Habarovskia.

Puolustaja on viime vuosina kuulunut maajoukkueen vakiokalustoon niin Euro Hockey Tourilla kuin MM-kisoissa. Neljissä MM-kisoissa pelannut Jaakola voitti maailmanmestaruuden keväällä 2011 Bratislavassa. Viime kaudella hän pelasi kahdessa Euro Hockey Tourin turnauksessa. Yhteensä maaotteluita on vyöllä 78.

-KHL on raskas sarja, joten kokoonpanossa on oltava laajuutta. Jaakola on erinomainen lisä puolustukseemme, sanoo Jokereiden GM Jari Kurri.

-Jaakola on pelannut Euroopan parhaissa liigoissa ja ollut luotettava palanen menestyvissä joukkueissa. Hän on kokonaisvaltainen pelaaja, joka pystyy suorittamaan korkealla tasolla illasta toiseen.

Ennen KHL-kausiaan Jaakola pelasi neljä vuotta Ruotsin pääsarjassa ensin Södertäljessä ja myöhemmin Luulajassa. Hän pelasi Elitserienissä yhteensä 190 runkosarjaottelua tehoin 4+33=37.

Suomessa Jaakola on edustanut ennen Jokereita ainoastaan Kärppiä. Hän voitti oululaisseurassa neljä Suomen mestaruutta vuosina 2004, -05, -07 ja -08. Keväällä 2003 Jaakola saavutti Kärpissä SM-liigan hopeaa ja vuonna 2006 pronssia.

Puolustaja liittyy Jokereiden harjoitusvahvuuteen ensi viikon alussa.