Jaakola ja Koukal mukana

Jokerit saa kaksi maajoukkuemiestä takaisin maanantain kamppailuun Dynamo Moskovaa vastaan, kun Topi Jaakola ja Petr Koukal ovat jälleen kokoonpanossa. Sen sijaan Juhamatti Aaltonen on sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Aaltonen sai vamman sunnuntain maaottelussa Ruotsia vastaan. Hän on sivussa toistaiseksi. Loukkaantumisten takia maanantain pelin jättävät väliin myös puolustaja Ville Lajunen ja hyökkääjä Jere Sallinen. Myös heidän tilannettaan seurataan päivä kerrallaan.

Koukal ottaa oman paikkansa Linus Omarkin ja Steve Mosesin välissä. Jaakola puolestaan pelaa maanantaina Atte Ohtamaan pakkiparina. Maalissa jatkaa Henrik Karlsson, joka torjui Dynamoa vastaan voiton marraskuussa Moskovassa yhdessä kauden parhaista otteluista.

Illan vastustaja on hyvässä vireessä, sillä se on voittanut viisi peliä peräkkäin. Viimeksi tiistaina joukkue kukisti itäistä konferenssia johtavan Ak Bars Kazanin vieraskaukalossa selkein lukemin 4-1. Edellisen kerran Dynamo on hävinnyt 20. tammikuuta Lada Toljatille.

Jokerit vietti viime viikon vieraskiertueella, jossa se voitti ensin Salavat Julajev Ufan 2-0, mutta hävisi kiihkeän ottelun Avangard Omskille lukemin 3-4. Omskia vastaan katkesi samalla kolmen pelin voittoputki sekä yli kolme ottelua kestänyt nollaputki, joka oli seurahistorian toiseksi pisin ja kesti yli 190 minuuttia.

Jokereiden ja Dynamon välinen kamppailu on loppuunmyyty. Peliä pystyy seuraamaan myös Viasat Hockey Finland -kanavalta sekä Viaplay-verkkopalvelusta.

Kokoonpano tänään: 

9 Niklas Hagman – 39 Niko Kapanen – 61 Tommi Huhtala
18 Semir Ben-Amor – 26 Petteri Wirtanen – 79 Eetu Pöysti
67 Linus Omark – 42 Petr Koukal – 12 Steve Moses
14 Tomi Mäki – 32 Riku Hahl – 28 Jani Rita

2 Oskari Korpikari – 13 Ryan Gunderson
4 Ossi Väänänen – 3 Daine Todd
55 Atte Ohtamaa – 6 Topi Jaakola

1 Henrik Karlsson (31 Riku Helenius)