Ja taas mennään!

Joukkueen palaaminen kesälaitumilta kaukaloon on yksi kesän parhaita juttuja!

Tietysti on niin, että somessa jaetaan ne parhaat kuvat, jossa pelaajat hymyilevät, ovat innostuneita ja katsovat luottavaisina tulevaan kauteen. Emme näe kovan treenin ja tiukkojen tilanteiden pahimpia irvistyksiä, mutta tiedämme että nekin ovat siellä – no pain no gain, kuten sanotaan.

Olen seurannut Jokerien Instagram-tiliä ja tulen kyllä ihan älyttömän hyvälle tuulelle, kun näen joukkueen harjoituksissaan. Kuvaussessioista otetut kuvat Marko Anttilasta punaiset ja keltaiset viivat poskilla, ovat niin hauskoja. Ne kertovat toisaalta rennosta ja hyvästä meiningistä, toisaalta taistelutahdosta, joka kauden alla on kasvamassa tavoittelemaan sitä suurinta palkintoa.

Marko - en oikein osaa sanoa mörkö, kun Marko ei ole ollenkaan mörkö, vaan todella mukavalta vaikuttava kaveri – ja muut tutut pelaajat on kiva tavata kameran linssin kautta. Pitkät urat Jokereissa ovat tärkeitä meille faneille, fanitus kiinnittyy suurelta osalta juuri pelaajiin. 

Markosta täytyy vielä sanoa, että minulle ei ollut ollenkaan yllätys, että Marko nousi MM-kisojen ratkaisijaksi. Juuri noista samoista otteista olemme saaneet nauttia niin monta kertaa Hartwall Arenan jäällä tai Viaplayn kuvaruudusta. Yhtäkkiä pitkä mies ja pitkä maila ilmestyvät viemään kiekkoa kohti vastustajan maalia tai pelastamaan vaikeasta tilanteesta. Ei Markoa turhaan kutsuta Stretsiksi.

Rakas pelaaja on myös Tomi Mäki, joka nyt siirtyy muihin tehtäviin Jokerit organisaatiossa. Kiitos Mäksä hienoista hetkistä!

Matsien alkuihin järjestetyt kapteenien-, sankarien- ja muut legendatapahtumat ovat olleet itselleni hienoja iltoja. Voin sanoa, että tippa on tullut silmään, kun aikaisempien vuosien tuttuja hahmoja on astellut Arenan jäälle. Kaikki varmaan tietävät jo tässä vaiheessa, että olen menettänyt fanisydämeni Petri Varikselle, mutta yhtä ihanaa on ollut nähdä Janecky, Somervuori, Sulander… listaa voisi jatkaa loputtomiin. Nämä pelaajat ovat osa elämään, vaikka en olisi heitä milloinkaan tavannut kasvokkain.

Monet olen tosin tavannut, kiitos fani-iltojen PowerPlayssa. Muistan monet hauskat haastattelut, joissa kuulimme pelaajien lempiasioista. Saimme kuulla muun muassa mikä on Kari Haakanan lempikeitto, kun Pave sitä kyseli. ”Hauki”, vastasi tuo mestaruuskauden pakkimme.

Tein myös kirjaani ”Voittava kierre” Jokerien kanssa. Kiitollisuus kulkee kaikkia heitä kohti, jotka suostuivat kertomaan omista oppimiskokemuksistaan minulle kirjaa varten. Antti Törmäselle erityisesti, sillä hän lausahti – heti mestaruusjuhlien jälkeen keväällä 2002 – kirjan johtoajatuksen: ”voittamisen pitää vaan antaa tapahtua”.

Mikä suuri viisaus! Kun valmistautuu voittavasti voi antaa voittamisen tapahtua ja nauttia kauden jännittävimmistä peleistä. Mutta niihin on vielä aikaa, tässä on kokonainen runkosarja nautittavana ennen kevään pleijareita ja voittaminen on niissä arjen peleissäkin oikein mukavaa. Voittaminen on kivempaa kuin häviäminen, sanoi legendaarinen toimarimme Matti Virmanen, Virmasen Masa – näillä mennään!

Runkosarjan pelit ovat muuten erittäin korkeatasoisia ja viihdyttäviä, suosittelen lämpimästi. Jos oikein ymmärsin, niin ainakin vielä tällä kaudella saadaan nähdä Mr. Magic Man Pavel Datsjuk tositoimissa.

Nahdään Arenalla – ellei sitten jo Tikkurilassa ja Valkeakoskella!