Itsenäisyyspäivän juhlat kaukana kotoa – ”Nostan hattua pelaajille”

Jokerit taisteli vajaalla kokoonpanolla upean 4-3-voiton Sibir Novosibirskistä itsenäisyyspäivän ottelussa kaukana Siperiassa. Lauri Marjamäki ylisti kamppailun jälkeen omiensa sitkeyttä ja taistelutahtoa.

Sibir Novosibirsk - Jokerit 3-4 (0-2, 3-1, 0-1) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit tuli porteista hurjalla vimmalla ja paineli 2-0-johtoon avauserässä. Sami Lepistö sivalsi kauden toisen osumansa ja Ahti Oksanen säesti kauden viidennellään. Sibir ei meinannut hippaa saada, siksi hyvin peli oli vieraiden hallussa.

-Joukkue oli tosi hyvin valmistautunut peliin. Kiitos menee pelaajille siitä, millainen ensimmäinen erä pelattiin tällaisessa paikassa. Saatiin aika hyvin Sibirin kuuluisa kotihurmos tapettua, Marjamäki kehui.

Myös toinen erä alkoi hyvin, mutta sitten Jokerit joutui jäähyvaikeuksiin. Sibir tuli ensin kahden miehen ylivoimalla maalin päähän ja tasoitti heti perään viidellä neljää vastaan. Henri Ikonen katkaisi isäntien vahvan vaiheen tuikkaamalla kauden seitsemännen maalinsa lähietäisyydeltä. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, kun Sibir teki jälleen ylivoimalla tasoituksen.

-Vähän liikaa otettiin jäähyjä. Kova oli vastustajan ylivoima, emmekä me voi noin paljon istua boksissa, Marjamäki harmitteli.

Kolmas erä oli helsinkiläisiltä valtaisa taistelu. Energiavarat alkoivat pitkän kiertueen viimeisessä erässä ehtyä, mutta itsenäisyyspäivänä tankeista saatiin kaivettua hieman ekstraa jalkoihin. Janis Kalnins teki ottelussa 27 torjuntaa, joista 13 tuli päätöserässä. Puolustustaistelu palkittiin, kun Brian O’Neill alusti upealla tavalla Jesse Joensuun voittomaalin. Osuma oli porilaiselle kauden kahdeksas.

-Kolmannessa erässä tuntui, että loppuuko bensa, kun mentiin viidellä pakilla, mutta jotenkin sitkuteltiin mukana. Brianilta upea yksilösuoritus ja syöttö Jesselle kruunasi tämän pelin, Marjamäki totesi.

-Tämä oli upea voitto ja kyllä meillä itsenäisyyspäivän teemaa oli tekemisessä. Sitkeyttä ja taistelua oli joukkueessa, päävalmentaja jatkoi.

Jokerit otti viiteen päivään kolme vierasvoittoa itäisen konferenssin playoff-paikoilla keikkuvista joukkueista. Kahdeksasta viime ottelusta on tullut kuusi voittoa ja vain kerran on jääty täysin ilman pisteitä. Vaikka poissaoloja on ollut, joukkue on alkanut löytää punaista lankaa. Kurssi on kääntynyt oikeaan suuntaan.

-Peruspelaamisemme on noussut seuraavalle tasolle. Meillä on sitkeyttä pysyä kasassa, ettei tule pitkiä huonoja hetkiä, jollaisia nähtiin toisinaan alkukaudesta, Marjamäki sanoi.

-Korjattavaakin tietysti on, mutta kuusi pistettä kolmesta pelistä täällä kaukana antaa kyllä aihetta olla tyytyväinen joka jätkän panokseen. Ei voi muuta kuin nostaa hattua pelaajille, hän ylisti.

Jokerit nousi voittojen myötä läntisessä konferenssissa neljännelle sijalle. Joukkue palaa nyt kotiin ja kohtaa maanantaina Spartak Moskovan klo 18.30 Hartwall Arenassa. Joukkueet ovat tasapisteissä sarjataulukossa, joten edessä on huikea kamppailu pisteistä.

Marjamäki lähti joukkoineen kotimatkalle hyvillä mielin.

-Voittoja tulee ja pelaajat luottavat yhteispeliin. Erikoistilanteiden kanssa meidän pitää tehdä paljon töitä vielä. Välillä voi tunne roiskua yli, jos tulee ihmeellisiä tuomioita, mutta yritetään pitää fokus pelissä, hän päätti.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020