"Iso, uusi seikkailu"

Niklas Hagman pelasi vuoden Lokomotiv Jaroslavlin joukkueessa KHL:ää ja ehti nähdä kauden aikana paljon. Jääkiekko pysyi kuitenkin vanhana tuttuna.

Hagman pelasi ennen Lokomotiv-vuottaan 800 ottelua NHL:ssä. Hän myöntää, että Pohjois-Amerikassa seurat ovat omalla tasollaan mitä tulee kaukalon ulkopuoliseen elämään. Perusasiat pysyvät kuitenkin samoina, oltiin sitten Torontossa tai Jaroslavlissa.

-Koneessa istutaan pitkiä matkoja ja sama se oli NHL:ssäkin. Dallasissa taisimme matkustaa kaikista joukkueista eniten. Siihen pitää asennoitua ja ottaa eri asioita huomioon ravinnossa ja lihashuollossa, Hagman kertoo.

-En usko, että suomalaiselle joukkueelle nämä asiat ovat ongelmia. Venäjällä voi tietysti sattua ja tapahtua ihan mitä vaan. Varmasti meille kaikille Jokereissa tämä on iso, uusi seikkailu. Monia asioita opitaan kantapäänkin kautta. Asennoituminen on tärkeää ja kiekko on kuitenkin samaa: se kumpi tekee enemmän maaleja, voittaa, kokenut hyökkääjä järkeilee.

Jokereissa moni pelaaja ei ole aiemmin pelannut KHL:ssä, joten sopeutumista uuteen sarjaan on edessä. Hagman ja muut kokeneet pelaajat pystyvät olemaan nuorempiensa apuna. Hyökkääjä luottaa, että joukkueena Jokerit selviytyy uusista haasteista kunnialla.

-Kunhan valmistautuu kaikkeen ja on henkisesti vahva. Ei se kuitenkaan niin ihmeellinen maailma kuitenkaan ole, Hagman muistuttaa.

-Hyvin siellä hoidetaan asiat, koska he haluavat olla haastaja NHL:lle. Tietysti myös Jokereilta ja taustajoukoilta vaaditaan sitä, että autetaan pelaajia keskittymään vain pelaamiseen.

Katso koko haastattelun toinen osa yllä olevasta videosta. Haastattelun ensimmäisen osan löydät täältä.