Iso haaste Habarovskissa – tässä kokoonpano

Jokerit pelaa vieraskiertueen toisen ottelunsa tänään maanantaina Habarovskissa klo 12.00 Suomen aikaa. Helsingistä katsottuna kaukaisimmassa KHL-kohteessa pelit ovat olleet Jokereille isoja haasteita viime vuosina.

Jokerit ja Amur ovat kohdanneet aiemmin viidesti Habarovskissa ja voitot ovat vieraille 3-2. Viime kaudella isännät marssivat kolmannessa erässä 4-1-voittoon ja vuotta aiemmin Jokereiden onnistui ottaa todellisessa vuoristoratapelissä 5-4-voitto rankkareilla. Habarovskissa pitää olla valmiina kaikkeen. Aikainen alkamisaika tuo oman mausteensa soppaan.

Jokerit lähtee kamppailuun hyvällä itseluottamuksella, sillä keskiviikon TsSKA-voitto sai jatkoa Novosibirskissä lauantaina. Pisteet irtosivat Viktor Löövin kolmannen erän osumalla luvuin 4-3. Myös John Norman, Alex Grant ja David Sklenicka onnistuivat maalinteossa ja Janis Kalnins pysäytti 20 kiekkoa.

Tänään torjuntavuorossa on Anders Lindbäck, joka pelasi viimeksi juuri TsSKA-voitossa. Kokoonpanoon palaavat Veli-Matti Savinainen, Saku Mäenalanen, Tommi Kivistö sekä loukkaantumisestaan toipunut Julius Junttila, jolle peli on ensimmäinen sitten 27. syyskuuta.

Kokoonpano ulkopuolella ovat Jesse Joensuu, Peter Regin ja Jonathan Pudas. Lauantaina loukkaantumisen vuoksi pelin kesken jättänyt Nicklas Jensen ei pelaa tänään eikä keskiviikkona Barysia vastaan. Hänen tilanteensa arvioidaan uudestaan loppuviikosta. Myös Jakub Krejčík on sivussa kahdesta seuraavasta pelistä loukkaantumisen vuoksi.

Jokerit on läntisessä konferenssissa viidentenä, mutta on pelannut 3-5 ottelua vähemmän kuin edellä olevat joukkueet. Helsinkiläisten saldo on 19 pistettä, kun taas vastustaja Amur on idässä 11:ntenä 12 pisteellä.

Viime viikon Amur vietti kolmen ottelun vieraskiertueella, jossa tuli tappiot Vitjazia ja Ak Barsia vastaan mutta myös voitto Sotshista. Kotonaan Amur on ennen tätä päivää pelannut tällä kaudella seitsemän ottelua, joista on tullut kolme voittoa ja neljä tappiota. Joukkueen paras pistemies on 16 peliin tehot 4+4=8 tehnyt hyökkääjä Aleksandr Gorshkov.

Tämän päivän ottelu alkaa klo 12.00 Suomen aikaa. Suoraa lähetystä voit seurata Viaplay-palvelusta ja VSport Jääkiekko -kanavalta.

Jokereiden kokoonpano:

19 Veli-Matti Savinainen (A) – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill (A)
20 Eeli Tolvanen – 10 Jordan Schroeder – 81 Iiro Pakarinen
25 Henrik Haapala – 80 Saku Mäenalanen – 13 Julius Junttila
48 Henri Ikonen – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (C)

44 Mikko Lehtonen – 51 Alex Grant (A)
50 Viktor Lööv – 90 David Sklenicka
4 Tommi Kivistö – 3 Niklas Friman

39 Anders Lindbäck (98 Janis Kalnins)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021