”Iso asia päihittää tuon tason joukkue”

Jokerit pätkäisi kolmen ottelun tappioputkensa komealla tavalla torstaina Hartwall Arenassa. Sarjaa johtava TsSKA Moskova kaatui 4-1 vakuuttavan 60 minuutin suorituksen jälkeen.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen kommentit ottelusta:

Jokerit - TsSKA Moskova 4-1 (2-1, 1-0, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Marraskuun alussa Jokerit joutui nöyrtymään suurseuralle 0-5 vieraskaukalossa, joten kalavelkoja oli paljon maksettavana. Isännät ottivat Helsingissä komennon heti avauserässä ja pystyivät pitämään paketin kasassa koko ottelun ajan. Puolustuspeliä oli painotettu ja rivit pysyivät tiiviinä.

-Voitto tuntuu totta kai hyvältä. Olen todella iloinen siitä, että pystymme päihittämään tuon tasoisen joukkueen. Emme ole olleet parhaimmillamme sarjan terävintä kärkeä vastaan tällä kaudella, mutta toivottavasti tämä peli kääntää suunnan ja todistaa, että voimme pelata tällä tasolla, sanoi Geoff Platt, joka pääsi juhlimaan voittoa entistä seuraansa vastaan.

-Tämä kasvattaa psyykeämme uskomattoman paljon, koska meillä oli paljon vastoinkäymisiä edellisissä otteluissa. Jos ihan rehellisiä ollaan, niin emme tunteneet oloamme kovin hyväksi niiden pelien jälkeen. Sitten tulemme kotiin tällaiseen peliin ja homma pysyy kasassa 60 minuuttia huippujoukkuetta vastaan, hän jatkoi.

Jokerit oli iskussa kotikaukalossaan heti alussa. Vain reilun kahden minuutin pelin jälkeen verkko soi ensimmäisen kerran Venäjän maajoukkuevahti Ilja Sorokinin selän takana, kun Platt kuritti entistä seuraansa. Kanadalainen rynni voimalla maalille ja kiekko pomppi Sorokinin kautta verkkoon.

TsSKA tuli ylivoimalla tasoihin, mutta Jokerit otti johdon takaisin kahden miehen ylivoimalla. Kristian Vesalainen nasautti suoraan syötöstä kiekon takatolpan kautta sisään ja kotiyleisön riemuksi isännät olivat jälleen edellä.

Vesalaisen maaliin syöttöpisteen merkkauttanut Brian O’Neill nousi viidentenä ulkomaalaisena sadan tehopisteen kerhoon Jokereiden historiassa. Amerikkalainen vietti kahden tehopisteen iltaa ja on nyt tehnyt 38+63 pistettä pelaamissaan 138 kamppailussa. Edelliset rajapyykin ylittäneet ovat Otakar Janecky, Steve Moses, Peter Regin ja Tim Stapleton.

Toisessa erässä peli kuumeni entisestään. TsSKA oli hävinnyt edellisen ottelunsa Podolskissa Vitjazia vastaan ja antanut pelissä lepovuoron Venäjän maajoukkuemiehilleen. Jokereilla taas oli alla kolme peräkkäistä tappiota, joten molemmat ryhmät janosivat voittoa palavasti. Tuomareilla oli täysi työ pitää vihellysten jälkeen alkaneet torikokoukset hallinnassa.

Floridan NHL-miehistöstä KHL:ään palannut hyökkääjä Maksim Mamin hölmöili itsensä suihkuun huitomisesta toisen erän alkupuoliskolla. Jokerit rokotti armotta, kun Nicklas Jensen pommitti ylivoimalla takanurkkaan 3-1-lukemat. Näistä luvuista lähdettiin päätöserään.

Kolmas erä oli kenties Jokereiden paras, sillä paketti pysyi kasassa erinomaisella tavalla. Janis Kalnins torjui illan aikana 34 kertaa ja oli puolustuksen viimeinen lukko. Kolmannessa erässä Jokerit pystyi kuitenkin luomaan vastustajaa enemmän maalipaikkoja omalla aktiivisuudellaan. TsSKA:n kiri jäi piippuun ja John Norman iski 4-1-osuman tyhjiin.

-Mielestäni pystyimme aika hyvin estämään heidän yrityksensä tulla siniviivan yli kiekon kanssa. He eivät saaneet hirveästi mitään aikaan suorissa hyökkäyksissä. Olimme hyviä myöd omalla alueellamme. Heidän maalipaikkansa pysyivät vähissä ja me hyödynsimme omamme, Platt summasi voiton avaimet.

Jokerit jatkaa kotipelejä lauantaina, kun Dinamo Riika vierailee Helsingissä. Myös tapaninpäivänä pelataan kotona Dynamo Moskovaa vastaan. Punakeltaiset jatkavat läntisessä konferenssissa kolmannella sijalla.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019