Iloisin mielin uuteen vuoteen – ”Onnistunut reissu”

Jokerit raapi täydet neljä sarjapistettä kahden ottelun vieraskiertueeltaan. Vuoden viimeisessä kamppailussa helsinkiläiset päihittivät Slovan Bratislavan maalein 3–1.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen kommentit ottelusta:

Slovan Bratislava - Jokerit 1-3 (0-1, 0-1, 1-1) (Tilastot KHL.ru)

Läntisessä konferenssissa kolmantena jatkava Jokerit ja kaksi perättäistä kotivoittoa allaan kamppailuun lähtenyt Slovan Bratislava iskivät yhteen kolmatta kertaa tällä kaudella. Punakeltaiset olivat voittaneet kauden kaksi aikaisempaa kohtaamista ja sama trendi jatkui myös nyt. 

Jokerit pelasi vieraskaukalossa kypsästi ja jaksoi jauhaa läpi illan neljällä kentällisellä. Helsinkiläiset rynnistivät tärkeään vierasvoittoon, mutta mitään ei tälläkään kertaa kaukalossa saanut ilmaiseksi. 

– Tiesimme, että Slovan on vahva kotijoukkue ja olimme valmiita siihen. Puolustimme hyvin ja tiesimme, että ne maalipaikat kyllä sieltä tulevat, Sakari Manninen kertoi. 

Jokerit siirtyi avauserän lopussa 1–0-johtoon, kun juuri ylivoiman päätyttyä härkämäinen laitahyökkääjä Jesse Joensuu ohjasi taidokkaasti maalin edestä Alex Grantin laukauksen reppuun. Kakkossyötön merkkautti ruotsalaissentteri John Norman. 

Sotshia vastaan perjantaina pitkän tauon jälkeen kaukaloon paluun tehnyt Jokeri-kippari Peter Regin sai avauserässä taklauksen päähän ja joutui jättämään pelin kesken. Päävalmentaja Marjamäki vahvisti ottelun jälkeen, että kyseessä on aivotärähdys.

Helsinkiläiset lisäsivät johtoaan toisessa erässä, kun tehot 1+1 iskenyt Sakari Manninen iski ylivoimalla puolustaja Sami Lepistön laukauksesta tulleen irtokaran sisään. 

– Ihan tyytyväinen voi olla omaan peliin ja onnistumiset aina ruokkivat itseluottamusta. Hyvä fiilis on kropassa, vaikka tahti onkin ollut pelin osalta kova, upeaa kautta pelaava Manninen tuumasi.

Slovan teki ajoittain vieraiden pelin hankalaksi sumputtamalla keskialuetta. Jokerit ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt, vaan jaksoi puolustaa tiiviisti, pitää kiekkoa ja iskeä vastaan paikan tullen. Kolmannessa erässä Jokerit pelasi viisaasti johtoasemassa ja viimeisenä lukkona toimi 33 kiekkoa pysäyttänyt Janis Kalnins. 

Ottelun viimeisellä minuutilla nähtiin kaksi maalia. Ensin Nicklas Jensen iski limpun tyhjään rysään 19 sekuntia ennen loppua ja varmisti Jokereille täyden pistepotin kahden ottelun vieraskiertueelta. Slovanin kanadalaishyökkääjä Kyle Chipchura pilasi kuitenkin Kalninsin kauden neljännen nollapelin vain neljä sekuntia ennen päätössummeria. 

– Vastustaja sumputti keskustaa, mutta pysyimme kiekolla ja olimme kärsivällisiä. Hyvä vieraspeli meiltä ja Janis oli loistava maalissa. Tärkeä vierasvoitto meille, Manninen sanoi.

Jokerit jatkoivat vierasvoitolla pisteputkeaan jo viiden ottelun mittaiseksi. Helsinkiläisten leirissä oli syytä hymyyn vuoden viimeisen pelin jälkeen.

– Hienoa päättää vuosi voittoon. Saatiin täydet pisteet kiertueelta ja siihen pitää olla tyytyväinen. Onnistunut reissu, Manninen päätti.

Jokerit jatkaa kauttaan torstaina 3. tammikuuta kotiottelulla Jukka Peltolan edustamaa Sibir Novosibirskiä vastaan. 

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019

X

Enemmän pelissä.

Jokerit on aina raivannut oman polkunsa. Haluamme olla jotain suurempaa, enemmän kuin muut. Vahva visio ja kunnianhimo ovat johtaneet meidät divarista suomalaisen lätkän kärkeen – ja sitä kautta KHL:n kovaan pyöritykseen. Samalla meistä on kasvanut seura, joka herättää tunteita.

Jääkiekko on suomalaisille pyhä asia, ja suurista unelmista ääneen puhuminen herättää mielipiteitä. Meitä on sanottu suuruudenhulluiksi, jopa pettureiksi. Vihaa tai rakasta, me viemme pilke silmäkulmassa suomalaista jääkiekkokulttuuria eteenpäin – koko intohimoisen Jokeriperheen voimin.

Jokerit on pelannut Euroopan parasta lätkää KHL:ssä jo viiden kauden ajan. Olemme tarjonneet monelle pelaajalle uransa suurimman haasteen ja rakentaneet puitteet mestariksi kasvamiseen.

Nyt edessä on uusi aikakausi ja meillä on kasassa yksi kaikkien aikojen jokerijoukkueista. Tavoitteemme on selkeä: haluamme kaapata himoitun Gagarin Cupin ensi keväänä Helsinkiin.

Meillä on enemmän pelissä.
Tule Pasilaan todistamaan, miltä se näyttää ja tuntuu.

Jari Kurri signature

Jari Kurri
Hallituksen puheenjohtaja
Jokerit Helsinki

Jatka jokerit.comiin