Ikonen löytää keinot Vitjazin kaatoon

Jokerit kohtaa keskiviikkona kotikaukalossaan Vitjaz Podolskin. Jokerilaituri Henri Ikonen tietää reseptin, jolla pisteet jäävät Helsinkiin.

Jokerit on läntisessä konferenssissa kolmantena. Helsinkiläiset palasivat voittojen tielle maanantaina kaadettuaan Teemu Pulkkisen edustaman Dinamo Minskin maalein 5–3. Viisi maalia sisältäneen avauserän jälkeen Jokerit piti langat käsissään ja kartutti pistesaldoaan kahdella.

– Saimme tärkeät pisteet itseluottamuksen kannalta. Mielestäni pelasimme hyvän ottelun ja paransimme tekemistä pelin edetessä, Ikonen niputti edellisen ottelun annin tiistain harjoitusten jälkeen. 

Keskiviikkona vastus kovenee, kun läntisessä konferenssissa seitsemäntenä oleva Miro Aaltosen ja Joni Ortion edustama Vitjaz Podolsk saapuu kylään. Ailahdellen viime aikoina pelannut Vitjaz saapuu Helsinkiin allaan kaksi peräkkäistä vierasvoittoa. Valeri Belovin käskyttämä ryhmä kukisti lauantaina jatkoajalla Spartak Moskovan 3–2, ja maanantaina se haki Aaltosen (2+0 ja rankkariratkaisu) johdolla samoin numeroin voiton Sotshista voittolaukauskilpailun jälkeen. 

– Hyvillä mielin lähdetään pelaamaan. Pelipäivänä tutkitaan enemmän vastustajaa, mutta varmasti kova peli on tulossa. Oman tekemisen kautta ollaan lähestytty keskiviikon peliä. Tulos on varmasti hyvä, kun olemme tasollamme ja toteutamme pelisysteemiä hyvin, Ikonen sanoi.

Jokerit raapi joukkueiden kauden ensimmäisestä kohtaamisesta 4–1-vierasvoiton kuukausi takaperin Brian O´Neillin, Sami Lepistön, Marko Anttilan ja Oliver Lauridsenin osumilla. Millä eväillä Jokerit ottaa toistamiseen Vitjazin päänahan?

– Lähdetään pelaamaan energistä ja aktiivista peliä. Hyökkäyspelaaminen on toiminut meillä ihan hyvin. Puolustuspeliä voimme terävöittää, Ikonen kertoi. 

Toista kauttaan Jokereissa pelaava Ikonen muodosti maanantaisessa Dinamo-mittelössä toimivan hyökkäystrion Geoff Plattin ja Nicklas Jensenin kanssa. 

– Pelasimme hyvän ottelun ja loimme ihan hyviä paikkoja, mutta ei saatu tulosta. Jos jatkamme yhdessä, niin pidetään vaan kiekkoa enemmän ja mennään maalille, Ikonen tuumasi.

Työteliäs, luisteluvoimainen ja taitava hyökkääjä on pelannut tällä kaudella 10 ottelua. Maalinteossa 24-vuotias Ikonen on onnistunut kerran. 

–  Aika vaihtelevasti on mennyt oma alkukausi. Ihan mukiinmenevä, mutta parannettavaakin on. Tasaisuutta ja tulosta täytyy saada lisää. Pitää vain jatkaa työntekoa ja pelata energisesti omilla vahvuuksilla, Ikonen linjasi. 

Jokerit ja Vitjaz kohtaavat Hartwall Arenassa klo 18.30 alkaen. Ottelussa juhlitaan 10 vuotta täyttäviä Eteläpäätyä ja Old Chiefsiä, joten liput Eteläpäätyyn maksavat vain 10 euroa. Muihin katsomoihin lippujen hinnat ovat lähtevät 20 eurosta. Liput matsiin myy Ticketmaster. Tervetuloa kannustamaan Jokerit voittoon!

Restelin juhlatarjoukset matsissa (Golden Star ja Street Food Delin pisteet):

  • Hana Olut ja Popparit 10€
  • Hana Lonkero ja Popparit 10€
  • Siideri ja Popparit 10€
  • 2 x Limu ja Popparit 10€

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021