Ikonen debytoi Leijonissa, myös ruotsalaiset EHT:lle

Henri Ikonen pääsee tekemään debyyttinsä Suomen miesten maajoukkueessa 13.-16.12. pelattavassa Moskovan EHT-turnauksessa. Ruotsin joukkueeseen valittiin John Norman ja Viktor Lööv.

Ikonen, 23, pelaa toista kauttaan Jokereissa KHL:ää. Työteliäs hyökkääjä on tehnyt tällä kaudella 23 pelissä 1+2=3 pistettä. Ikonen pelasi juniorivuosinaan niin alle 18- kuin 20-vuotiaidenkin MM-kisoissa, joista jälkimmäisissä hän oli voittamassa mestaruutta tammikuussa 2014.

Norman on kuulunut viime kaudet Ruotsin maajoukkueen vakiokalustoon ja oli mukana myös tämän kauden kansainväliset tapahtumat avanneessa Karjala-turnauksessa. Samaisissa kinkereissa Tre Kronor -debyyttinsä teki jokeripakki Viktor Lööv. Norman on ollut Jokereiden paras maalintekijä kauden ensimmäisellä puolikkaalla, sillä hyökkääjä on saanut kasaan pisteet 13+7=20 pelaamissaan 32 ottelussa. Lööv taas on tehnyt 29 kamppailussa 4+6=10 pistettä. Puolustajan tehopörssilukema +14 on Pekka Jormakan kanssa Jokereiden paras.

Suomi kohtaa Moskovan-turnauksen avauksessaan Tshekin Tampereella torstaina 13.12. ja jatkaa siitä matkaansa Venäjälle. Ruotsi on vastassa Moskovassa lauantaina ja Venäjä sunnuntaina Pietarin jalkapallostadionilla pelattavassa ottelussa.

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019