Hyvin ajoitetut maalit takasivat pisteet – ”Kolmas erä oli meiltä paras”

Jokerit avasi neljän ottelun vieraskiertueen 3-2-voitolla Kunlun Red Staria vastaan. Päävalmentaja Lauri Marjamäki ei ollut tyytyväinen kahden ensimmäisen erän peliin, mutta kolmannessa punainen lanka löytyi.

Kunlun Red Star - Jokerit 2-3 (0-1, 1-1, 1-1) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit otti Pekingissä johdon avauserässä Aleksi Halmeen uran ensimmäisellä KHL-osumalla. Tämän jälkeen vieraat olivat ottavana osapuolena, mutta Marko Anttilan osuma toisessa erässä vei punakeltaiset uudelleen johtoon.

Janis Kalnins torjui iltapäiväpuhteen aikana 38 kertaa. Kolmannen erän alussa hän joutui antautumaan, mutta heti perään Jokerit iski ylivoimalla, kun Alex Grant vei vieraat jälleen maalin edelle. Asemistaan helsinkiläiset eivät enää luopuneet, vaan pitivät rivit tiiviinä loppuun asti.

-Ensimmäiset viisi minuuttia oltiin tosi hyviä, mutta sen jälkeen 35 minuuttia vähemmän hyviä. Janis piti meitä pystyssä ja saatiin sekä Halmeen että Anttilan maalit hyvään kohtaan, Marjamäki pureskeli.

-Kolmas erä oli meidän paras tänään ja Grantin ylivoimamaali meille todella tärkeä. Pelattiin hyvää, tasapainoista ja voittavaa kiekkoa johtoasemassa sen jälkeen.

Pekingissä olosuhteet eivät olleet parhaat mahdolliset, sillä kiekko eli pelaajien lavoissa liikaa. Kauniista syöttösommitelmista ei päästy nauttimaan ja lopulta tilanne oli vain hyväksyttävä. Oli pelattava idioottivarmaa peliä, joka toi tärkeät pisteet.

-Joka kiekon alle piti laittaa tarpeeksi äijiä. Siinä emme onnistuneet ja sitä kautta vastustaja sai pompuista vaarallisia tilanteita. Paransimme siinä kyllä kolmanteen erään ja saimme hyökkääjien puolustusvalmiutta paremmaksi. Sen jälkeen helpottui pakkienkin työ, Marjamäki mietti.

Jokereiden kannalta huonoja uutisia tuli kolmannessa erässä, kun Saku Mäenalanen sai kyynärpäästä rajun osuman päähänsä ja joutui jättämään kaukalon. Pelin loppu mentiin näin 11 hyökkääjällä.

Jokerit jatkaa vieraskiertuetta seuraavaksi Vladivostokiin, jossa pelataan varhain perjantaina. Isäntä Admiral on ollut hyvässä iskussa kauden ensimmäisen puolikkaan ja on tasaisessa itäisessä konferenssissa tällä hetkellä kahdeksantena. Haaste siis vain kovenee.

-Tällainen suoritus ei yleensä voittoon riitä, mutta tänään riitti. Pitkä vieraskiertue on vielä edessä ja siksi oli henkisesti tärkeää saada heti voitto, Marjamäki totesi.

-Meillä on tässä joukkueessa fiksuja ukkoja, ja he kyllä huomasivat, että parannettavaa jäi. Toinen aspekti on se, että nyt mennään pieneen kaukaloon eli pitää olla henkisesti todellakin läsnä 11.00 perjantaina.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2019/2020