Hyvä 60 minuuttinen toi kaksi pistettä

Jokerit pelasi vahvan vierasottelun itäisen konferenssin kakkosjoukkue Avtomobilistia vastaan. Kaksi pistettä tuli voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 4-3.

Valmentaja Hannu Virran kommentit ottelusta:

Avtomobilist Jekaterinburg - Jokerit vl. 3-4 (0-0, 2-1, 1-2, 0-0, 0-1) (Tilastot KHL.ru)

Kapeammassa Jekaterinburgin kaukalossa vauhtia riitti heti ensimmäisistä minuuteista lähtien. Avtomobilist osasi hyödyntää pienen tilan ja pelasi todella aggressiivisesti läpi kamppailun. Jopa alivoimalla se antoi paljon painetta, eikä Jokereiden hyökkäyspelaaminen ollut parhaimmalla tasollaan.

Helsinkiläiset olivat avausminuuttien jälkeen kuitenkin niskan päällä ensimmäisessä erässä. Kaksi kertaa vieraat pelasivat ylivoimaa, mutta tulosta ei syntynyt. Erän paras paikka oli heti ensimmäisessä vaihdossa tullut tilanne, jossa Niklas Hagman pääsi läheltä kokeilemaan maalintekoa.

Jokerit tappoi yhden alivoimapelin ensimmäisessä erässä, mutta toisen alussa kotijoukkue rokotti. Vain 20 sekuntia oli ehditty pelata, kun Eero Elo pääsi vapaasti laukomaan ja täräytti kiekon varmasti putken alle. Riku Heleniukselle ei tilanteessa jäänyt paljon mahdollisuuksia.

Vieraat reagoivat takaiskuun loistavasti ja tulivat nopeasti rinnalle. Philip Larsen ja Brandon Kozun askartelivat paikan Peter Reginille, joka tinttasi voimalla suoraan syötöstä 1-1-lukemat loppuunmyydyn Uralets-hallin harmiksi. Osuma oli Reginille kauden seitsemäs.

Jokerit joutui alivoimavaikeuksiin tasoituksen jälkeen ja pelasi miltei puolitoista minuuttia kahdenkin miehen vajaalla. Tässä vaiheessa esiin astuivat alivoimapelaajat ja Helenius, jotka pitivät lukemat tasoissa. Atte Ohtamaa otti tärkeän blokin kahden miehen alivoiman ratkaisuhetkillä.

Tasaisessa ottelussa pilli kävi herkästi ja erikoistilanteet olivat tärkeässä osassa. Kahden ylivoimamaalin jälkeen Jokereiden ote kuitenkin herpaantui erän viimeisellä minuutilla täysin kentällisin pelattaessa. Pekka Jormakan harhasyöttö keskialueella, johti isäntien vastahyökkäykseen, jonka joukkueen paras maalintekijä Anatoli Golishev päätti osumaan. Vain 12 sekuntia ennen erätaukoa.

Isoa kuvaa kolmannen erän lapsus ei muuttanut. Jokerit oli parempi joukkue jäällä ja tuli päätöserään erinomaisella tavalla. Nelosketju iski ensimmäisessä vaihdossaan pelin tasoihin, kun Jere Sallinen lähetti Eetu Pöysti laidalta matkaan. Pöysti iski kauden avausmaalinsa terävällä laukauksella.

Avtomobilist oli vastaantulija viimeisen 20-minuuttisen aikana. Jokerit sortui perisyntiinsä tehottomuuteen, mutta sai johtomaalin ylivoimalla kuutisen minuuttia ennen loppua. Kozun oli asialla irtokiekosta ja pääsi juhlimaan kauden kymmenettä maaliaan. Larsen ja Regin tekivät esityön.

Kaikki näytti menevän vieraiden suunnitelmien mukaan, mutta ikävä virhe Heleniukselta maksoi lopulta kolmeen pisteen voiton. Maalivahti ei saanut päätykiekkoa haltuunsa, jolloin Avtomobilist pääsi täysin vastoin pelinkuvaa iskemään tasoituksen. Sen viimeisteli Aleksander Pankov.

Ottelu eteni voittomaalikilpailuun, jossa Jokerit oli parempi 2-0. Helenius otti kaksi loistavaa torjuntaa ja toisessa päässä Kozun ja Regin viimeistelivät tarvittavat osumat. Kaksi pistettä tarkoitti sitä, että ero divisioonassa toisena tulevaan SKA Pietariin kasvoi seitsemään pisteeseen.

Jokerit pelasi ottelussa ilman päävalmentaja Erkka Westerlundia vaihtopenkillä. Kokenut luotsi sairastui ottelun alla ja katsoi parhaaksi jättää ottelun väliin. Kalle Kaskinen ja Hannu Virta huolehtivat peluutuksesta vaihtoaitiossa, kuten aiemmissakin tämän kauden otteluissa.

Vieraskiertue päättyy maanantaina Hanti-Mansijskissa. Jugraa vastaan pelattava ottelu alkaa klo 16.00 Suomen aikaa.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2021/2022