Hyökkäykset törmäsivät Johanssoniin – ”Pelattiin 40 minuuttia hyvin”

Jokerit ei löytänyt reikiä SKA:n puolustuksesta perjantai-iltana Pietarissa. Helsinkiläisjoukkue vei peliä vaisun avauserän jälkeen, mutta Lars Johansson kotijoukkueen maalilla antautui vain kerran.

SKA Pietari – Jokerit 3-1 (1-0, 1-1, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Avauserässä Jokerit oli vielä sukkasillaan ja joutui pelaamaan kolmesti alivoimaa. Ne hoidettiin kunnialla, kuten KHL:n parhaan alivoimapelin arvolle sopii. SKA meni kuitenkin johtoon suorasta hyökkäyksestä, jonka Anton Burdasov päätti hurjalla laukauksellaan riman alle.

Toinen erä oli jo tutumpaa punakeltaista lätkää. Jokerit otti aloitteet itselleen, vei aloituksia ja sai SKA:n ahtaalle. Tasoitusmaali nähtiin 26 minuutin kohdalla, kun Julius Junttila iski irtokiekosta kauden neljännen osumansa Otto Leskisen laukauksen jälkeen.

SKA käytti toisen erän harvat hetkensä tehokkaasti, sillä vain reilu minuutti vieraiden ensimmäisestä pietarilaiset menivät jälleen johtoon. Danila Moisejev sai osuman nimiinsä hurjan maalinedusruuhkan jälkeen.

Jokerit ei tästä lannistunut, mutta tehokkuus puuttui erityisesti ylivoimalla. Kahdessa ensimmäisessä erässä vieraat pelasivat neljästi ylivoimaa ilman tulosta. Aivan toisen erän lopussa Nicklas Jensen oli lähellä tasoitusta, mutta yläputki pelasti SKA:n.

Myös kolmannessa erässä Jokerit oli pelillisesti askeleen isäntiään edellä, mutta hakkasi päätään Lars Johansson -nimiseen seinään. SKA:n kokenut ruotsalaismaalivahti teki tarvittavat torjunnat ja turhautti helsinkiläiset. Jokerit vei laukaukset kohti maalia illan aikana nimiinsä lukemin 33-23.

SKA oli tehokas omissa paikoissaan. Andrei Kuzmenko ratkaisi kamppailun neljä minuuttia ennen loppua ylivoimahyökkäyksestä. Jokerit jäi pisteittä Pietarissa, mutta jatkaa läntisen konferenssin kärjessä tasapisteissä TsSKA Moskovan kanssa.

-Ensimmäinen erä oli meiltä heikko. Voi olla kaikenlaista; tultiin välillä bussilla ja välillä metrolla peliin, mutta ei voi ottaa kuutta minuuttia jäähyjä ensimmäiseen erään. Silloin on vaikeaa löytää oikea rytmi, Marjamäki sanoi ja viittasi Pietarin ruuhkiin, joiden takia vieraiden matkanteko hallille oli varsin vaiherikas.

-Sitten oltiin kyllä kaksi erää selkeästi parempi joukkue, muttei saatu kiekkoa mistään sisään. Vastustaja taas teki tehokkaasti. Paljon olin hyvää, muttei ihan riitä. Pitää pystyä pelaamaan huippu 60-minuuttinen ja tänään pelattiin 40 minuuttia hyvin, päävalmentaja jatkoi.

Jokerit pelaa seuraavaksi kotikaukalossaan, kun maanantaina itsenäisyyspäivän ottelussa vastassa on Amur Habarovsk. Ottelu alkaa pyhäpäivänä klo 16.00.