Hyökkäykseen tulivoimaa NHL:stä

Jokerit on tehnyt kauden 2015-16 kattavan sopimuksen laitahyökkääjä Brandon Kozunin kanssa. Hän siirtyy helsinkiläisseuraan Toronto Maple Leafsin organisaatiosta.

Kozun, 25, murtautui menneen kauden alussa Maple Leafsin miehistöön, jossa hän pelasi 20 runkosarjaottelua ja saalisti myös ensimmäiset tehopisteensä (2+2=4) NHL:ssä. Viiden viime kauden aikana right-kätinen Kozun on pelannut pääosin AHL:ssä, jossa hän on tehnyt 318 ottelussa 91+116=207 tehopistettä.

-Kozun on nopea laitahyökkääjä ja hanakka maalintekijä. Hän pelaa kovalla asenteella illasta toiseen ja on äärimmäisen sisukas pelaaja, kuvailee Jokereiden GM Jari Kurri.

-Kozun on nuori pelaaja, jolla on kovat tavoitteet tuleville vuosilleen urallaan. Hän näki Jokerit seurana, jossa voi ottaa pelaamisessaan askeleen uudelle tasolle, Kurri jatkoi.

Kozun on syntynyt Yhdysvalloissa, mutta asunut kymmenvuotiaasta asti Kanadassa. Hänen isänsä on amerikkalainen ja äiti kanadalainen. Nuorten maajoukkuetasolla Kozun edusti Kanadaa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa vuonna 2010 ja saavutti hopeaa.

Kozun pelasi viimeiset juniorivuotensa kotipaikkakuntansa Calgaryn WHL-joukkue Hitmenin riveissä. Viimeisellä kaudellaan 2009-10 hän voitti WHL:n mestaruuden ja oli liigan syöttö- ja pisteykkönen niin runkosarjassa kuin pudotuspeleissä. Kozun oli myös kaikkien Kanadan junioriliigojen (CHL) paras pistemies ja valittiin tähdistökentälliseen kauden päätteeksi. 

AHL:ssä Kozun pelasi niin Manchester Monarchsin kuin Toronto Marliesin riveissä. Hän siirtyi tammikuussa 2014 vaihtokaupassa Los Angeles Kingsin organisaatiosta Toronto Maple Leafsiin.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2021/2022