Huippuottelu edessä – ”Pienet asiat ratkaisevat”

Jokerit kohtaa sunnuntaina Lokomotiv Jaroslavlin, joka on muutaman ottelun enemmän pelanneena tasapisteissä helsinkiläisten kanssa. Mika Niemi povaa kovaa taistelua pisteistä.

Jokerit palasi maajoukkuetauolta keskiviikkona ja kukisti Severstalin tylysti 4-0 Hartwall Arenassa. Niemi ei ehtinyt juuri huilata tauolla, sillä hän oli Leijonien matkassa. Väsymystä hän ei kuitenkaan ole tuntenut, eikä Jokereiden ohjelmakaan tauon jälkeen oli järin tiivis.

-Pelasin vain kaksi peliä maajoukkueessa. Ei tuntunut väsymystä tai mitään keskiviikkona, hyvä olo kropassa, Niemi hymähti.

Sentterin peli on sujunut mallikkaasti alkukaudesta. Pisteitä on tullut 26 ottelussa 5+5=10, joten hyökkääjä on kovemmassa tahdissa kuin toissa kaudella, jolloin hän teki 20 paunaa runkosarjassa. Tärkeintä Niemen pelissä on kuitenkin vastustajien nollaaminen. Plusmiinuslukema näyttää erinomaista +14:ää, joka on joukkueen paras noteeraus.

-Joukkue tekee paljon maaleja ja voittaa pelejä. Siinä tulee tasaisesti kaikille onnistumisia. Toisaalta kautta on vielä paljon jäljellä, joten ei tyydytä tähän vaan yritetään parantaa – sekä henkilökohtaisesti että joukkueena, Niemi sanoi nöyrästi.

-Yritetään hoitaa puolustusvelvoitteet hyvin ja saada siitä vastahyökkäyksiä. Voitetaan aloituksia, joista voi syntyä maaleja, ollaan maalin edessä, kun vedot lähtevät viivasta. Yksinkertaisia juttuja ja joskus ne pomput tulevat itselle, hän jatkoi.

Niemi on pelannut tämän ja kahden viime kauden aikana paljon Marko Anttilan rinnalla. Keskiviikon ottelussa loukkaantunut laituri on pitkään sivussa, joten tutkapari puuttuu tulevissa otteluista Niemen rinnalta. Takaisku on harmittava, mutta joukkue voi tässä kohtaa katsoa vain eteenpäin.

-Tärkeä pelaaja alivoimalla ja täysin kentällisin, mutta näitä tulee lätkässä, eikä sille voi mitään. Kun joku jää pois, jonkun muun pitää astua esiin. Nyt odotetaan sitä, Niemi linjasi.

-Vielä en tiedä, miten se (Anttilan puuttuminen) vaikuttaa omaan peliin. Se nähdään tulevissa otteluissa, mutta tuttuja äijiä on silti rinnalla. Ei mietitä sitä, että Stretsi ei nyt ole siinä.

Sunnuntain ottelussa Jokerit pääsee erinomaiseen testiin, kun Lokomotiv haastaa punakeltaiset Helsingissä. Jaroslavlin ylpeys pelaa tiivistä puolustuspeliä, mutta on vauhdikas ja juonikas kiekon kanssa. Lännen nelossija on tullut kovan työn kautta ja siihen Jokereiden pitää pystyä vastaamaan kotonaan.

-Tosi kova joukkue on vastassa ja huippupeli tulossa. Alusta asti pitää olla valmiina. Maaleja ei välttämättä tule niin paljon, mihin on totuttu. Tasainen matsi, jossa pienet asiat ratkaisevat voiton, Niemi ennakoi.

Jokereiden ja Lokomotivin välinen kamppailu alkaa sunnuntaina klo 16.00. Liput hankit Ticketmasterin verkkosivuilta tai hallilta ennen peliä. SuperWeek-tarjous 4 lippua 44 eurolla on voimassa. Tervetuloa kannustamaan Jokerit voittoon!

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019