Huikea nousu Kazanissa - "Joukkue osoitti luonnetta"

Jokerit kiri kolmannen erän lopun maaleilla 3-2-voittoon Ak Bars Kazania vastaan. Tiistai-iltana nähtiin yksi alkukauden kovimmista otteluista ja joukkue vastasi loistavasti pelin vaatimustasoon.

Ak Bars Kazan - Jokerit 2-3 (0-1, 1-0, 1-2) (Tilastot KHL.ru)

Konferenssien kolmossijoilta löytyvät Ak Bars Kazan ja Jokerit iskivät yhteen ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Joukkueet laittoivat parasta pöytään ja Tatneft Arenassa nähtiinkin laadukas kiekkopeli, josta ei draamaa puuttunut. 

Jokerit nappasi täyden pistepotin ehjällä ja kurinalaisella vieraspelaamisella. Voitto Tatarstanin suurseurasta sen kotikaukalossa oli helsinkiläisille harvinaista herkkua, sillä edellinen voitto tuli lähes neljä vuotta sitten. 

-Hieno voitto meiltä. Pelasimme varsin ehjät 60 minuuttia. Vastustaja pelasi hyvin ja tämä oli todella kova matsi. Kaikki laittoivat itsensä likoon, tehot 1+1 tehtaillut Alex Grant kertoi.

Avauserä oli erittäin tasainen, eikä laadukkailla maalipaikoilla juurikaan juhlittu. Jokerit rikkoi kuparisen avauserässä, kun kanadalaispuolustaja Karl Stollery seurasi jenkkihyökkääjä Brian O´Neillin laukauksesta tulleen irtokiekon reppuun. 

-Pelin vaatimustaso oli tänään kova. Luisteluvoimaa oli paljon jäällä ja molemmat joukkueet pelasivat hyvin. Olen tosi tyytyväinen, miten tulimme peliin. Tietysti kaksi jäähyä sotkivat vähän peliämme, mutta kokonaisuutena avauserä oli ihan hyvä, päävalmentaja Lauri Marjamäki kuvaili.

Toisessa erässä Ak Bars Kazan oli kuskin paikalla, mutta Jokerit puolusti tiiviisti ja viimeisenä lukkona toimi vakuuttavan ottelun pelannut ja 31 torjuntaa tehnyt latvialaisvahti Janis Kalnins. Molemmat joukkueet saivat maksaa hintaa maalipaikoille pääsemiseksi. Hallitseva mestari tasoitti kamppailun toisen erän loppupuolella ajassa 36.31, kun helsinkiläisiä useasti urallaan kurittanut kanadalaishyökkääjä Justin Azevedo pyssytti terävällä rannekudillaan pelivälineen etuyläkulmaan. 

-Toisessa erässä hävisimme paljon aloituksia ja pikkaisen hosuttiin kiekon kanssa. Siksi jouduimme pyörimään paljon omissa, mutta puolustimme keskustaa hyvin, Marjamäki sanoi ja antoi tunnustuksen niin maalivahdille kuin kenttäpelaajille oman pään tiiveydestä.

-Janisilta tasapainoinen peli ja rauhallisuus on yksi hänen suurista vahvuuksistaan. Tänään koko joukkue teki loistavaa työtä hänen edessään. Puolustimme laadukkaasti lähes koko pelin.

Kolmas erä alkoi Jokerien osalta murheellisesti, kun isäntien paras pistemies, tshekkihyökkääjä Jiri Sekac täräytti ylivoimalla, helsinkiläisten alivoimaneliön keskeltä 2–1-johtomaalin. Kolmeen edelliseen otteluun vain yhden maalin päästänyt kotijoukkue suojeli johtoaan ja tukki tiiviisti keskialuetta. Jokerit löysi erän edetessä lääkkeet sumpun murtamiseksi. 

Kova työ palkittiin jännitysnäytelmän loppuhetkillä. Älykäs ruotsalaissentteri John Norman sivalsi rystykudilla vieraiden illan ainoalla ylivoimalla 2–2-tasoituksen.

-Toisen takaiskun jälkeen joukkueesta näki, että halusimme voittaa. Viimeiset 15 minuuttia vyörytimme ja teimme paljon töitä. Teimme tärkeän maalin ylivoimalla ja vielä voittomaalin perään. Joukkue osoitti luonnetta ja olimme niin sanotusti asialla, Marjamäki kehui omiaan.

Voittomaali syntyi vain minuutti edellisestä. Grant hiljensi kotiyleisön kauden kolmannella osumallaan. Aktiivisesti hyökkäyksiä tukeva kandalaispuolustaja tavoitteli poikittaissyötöllä takatolpalta Sami Lepistöä, mutta kiekko pomppasikin onnekkaasti vastustajan puolustajan luistimesta verkon perukoille. 

-Tuntuu tietenkin upealta tehdä voittomaali tällaisessa ottelussa. Tämä ei ollut helppo paikka pelata, mutta onnistuimme ottamaan tärkeät pisteet. Pyrimme toimittamaan kiekkoa lopussa paljon kohti maalia ja sitä kautta ne kaksi maalia lopussa tulivat, Grant myhäili. 

-Vastassa oli laatujoukkue, ja kun tilastoja katsoo, niin tasainen peli tämä oli kauttaaltaan. Pelasimme rohkeaa hyökkäyspeliä ja voittomaali oli siitä hyvä esimerkki: Nicklas (Jensen) vei kiekon alueelle, pyörähti ja antoi Alexille. Pientä onnea oli mukana, mutta olimme aloitteellisempi osapuoli kolmannessa erässä ja sitä kautta ansaitsimme voiton, Marjamäki sanoi.

Kaikista seitsemästä vierasottelustaan pisteitä kerännyt Jokerit jatkaa kauttaan torstaina Torpedo Nizhni Novgorodin vieraana.

-Minulla ei ole tietoa vastustajasta juurikaan. Seuraavan kahden päivän aikana vastustaja tulee tutummaksi. Meidän tulee jatkaa tällaista aktiivista pelaamista ja tiivistä puolustuspeliä, niin uskon tuloksen olevan myös silloin hyvä, Grant päätti. 

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019