Huhtala ja Pöysti jokeripaitaan

Jokerit on tehnyt kahden vuoden sopimukset hyökkääjien Tommi Huhtalan ja Eetu Pöystin kanssa. Kaksikko siirtyy seuraan Espoo Bluesista.

Huhtala, 26, on pelannut Liigaa kaudesta 2005-06 lähtien. Kahdella viime kaudella hyökkääjä on tehnyt 104 runkosarjaottelussa 45+30=75 tehopistettä ja ollut kyseisenä ajanjaksona sarjan paras maalintekijä.

Suoraviivainen laitahyökkääjä on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt pelata Liigaa jo 456 ottelua. Maajoukkuedebyyttinsä Huhtala teki kaudella 2011-12 ja kuuluu tällä hetkellä Leijonien ensimmäiseen MM-leiriryhmään. Yhteensä hän on pelannut 12 maaottelua.

-Huhtala on kaukalossa todellinen taistelija, joka ei jätä ainuttakaan tilannetta kesken. Hän tuo Jokereihin peräänantamattomuuden lisäksi maalintekovoimaa, Jokereiden GM Jari Kurri sanoo.

Pöysti, 25, on pelannut kaksi viime kautta Bluesin riveissä. Kuluneella kaudella hän oli espoolaisten toiseksi paras pistemies Huhtalan jälkeen (56 ottelussa 8+24=32) ja rikkoi oman yhden kauden piste-ennätyksensä.

Pöysti on pelannut Liigassa yhteensä 275 runkosarjaottelua ja voittanut mestaruuden keväällä 2011. Laitahyökkääjä valittiin Huhtalan tavoin Leijonien ensimmäiseen MM-leiriryhmään, joka kohtaa tällä viikolla Latvian Jyväskylässä ja Kuopiossa. Pöystille kyseessä on maajoukkuedebyytti.

-Pöysti on luistelu- ja kamppailuvoimainen pelaaja, jonka luonne on Huhtalan tavoin juuri sellainen, jota haluamme nähdä tulevan kauden joukkueessa, Kurri kertoo.

-Kumpikin nyt julkaistu pelaaja on menossa urallaan kovaa vauhtia eteenpäin. He täyttävät huippu-urheilijan määritelmät jokaisella saralla ja ovat varmasti merkittäviä pelaajia joukkueelle KHL:ssä, Kurri jatkaa.