Historialliset pisteet Sotshista - "Pitää olla tyytyväinen"

Jokerit otti KHL-aikansa ensimmäisen runkosarjavoiton Bolshoi-areenassa perjantai-iltana, kun Sotshi kaatui lukemin 4-3. Helsinkiläiset nousivat voittoon kolmannen erän osumilla.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen kommentit ottelusta:

HK Sotshi - Jokerit 3-4 (1-1, 1-1, 1-2) (Tilastot KHL.ru)

Jokerit otti komennon avauserässä ja pommitti vastustajan maalia 17 laukauksen verran. Sotshin 1-0-johtomaali kuitattiin erän lopussa, kun Viktor Lööv löysi maalin edestä Brian O’Neillin, joka vispasi kauden kymmenennen maalinsa. Samalla sekä Löövin että O’Neillin pisteputket kasvoivat neljään peliin.

Toisessa erässä Jokerit oli ajoittain vaikeuksissa Sotshin paineen kanssa ja isännät pääsivät kuluttamaan pitkän vaihtomatkan ansiosta vieraiden pakkeja. Kertaalleen Sotshi onnistui, mutta Jokerit tuli jälleen tasoihin. Nicklas Jensen sivalsi kauden kymmenennen osumansa erän loppuun ja tasalukemista lähdettiin päätöserään.

Viimeisen 20-minuuttisen aikana helsinkiläisten ykkösnyrkki näytti hauista kaukalossa ja iski kaksi osumaa. Jesse Joensuu ohjasi ensimmäisen ja John Norman viimeisteli toisen ylivoimalla. Joensuulle osuma oli kauden 14:s ja Normanille 16:s. 

Kamppailu oli kapteeni Peter Reginille ensimmäinen sitten syyskuun loukkaantumisen. Tanskalainen ehti olla sivussa 94 päivää, mutta palasi kaukaloon vakuuttavasti. Valmennukselta tuli luottoa vielä viimeisillä minuuteilla, kun johtoa suojattiin ja Regin oli kaukalossa tärkeiden sekuntien tappamisen aikana. Yhteensä kapteenille kertyi jääaikaa 14.25.

Jokerit kasvatti voiton myötä pisteputkensa neljän pelin mittaiseksi ja jatkaa läntisen konferenssin kolmannella tilalla. Vuosi 2018 pistetään pakettiin sunnuntaina Bratislavassa. Kotona pelataan jälleen 3.1. kun vastassa on Sibir Novosibirsk.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019