Historiallinen ilta kaukana kotoa – ”Annettiin mennä vaan”

Neljän maalin takaa-ajoasema ja 16 minuuttia jäljellä. Jokerit otti ohjat käsiinsä Barysia vastaan ja marssi ikimuistoiseen voittoon.

Barys Nur-Sultan – Jokerit ja. 4-5 (0-0, 2-0, 2-4, 0-1) (KHL.ru)

Ilta oli helsinkiläisjoukkueelle hankala jo lähtökohtien puolesta. Kauden pisin vieraskiertue ja paljon istumista lentokoneessa tarkoittivat sitä, että energiaa piti ammentaa kaikin mahdollisin keinoin. Kolmannessa erässä lukemissa 0-4 suurin osa ottelua seuranneista varmasti ajatteli taistelun olevan ohi.

Se oli kaukana siitä.

Peter Regin kavensi lukemiksi 1-4 ajassa 45.42 ja Jokerit sai uutta virtaa. Tommi Kivistön 2-4-maali syntyi ajassa 52.02 ja yhtäkkiä peli oli täysin auki. Kahden maalin johto jääkiekossa on pahin mahdollinen, sanotaan.

Reginin illan toinen osuma syntyi vain reilu minuutti Kivistön maalin jälkeen. Jokereilla oli heti perään ylivoima, mutta se ei tulosta tuottanut. Janis Kalnins lähti tolppien välistä vaihtoon ja viimeiset minuutit pelattiin kuudella kenttäpelaajalla. Mikko Lehtosen laserintarkka sivallus muutti digitaalit 4-4:ään ajassa 58.50.

Jatkoajalla illan kuningas Brian O’Neill näytti osaamistaan. Tehot 0+3 kasannut velho pujotteli omalta alueelta hyökkäyspäähän ja antoi ihanan jättösyötön David Sklenickalle, joka päätti illan punakeltaisiin juhliin.

Kamppailun jälkeen tunnelma joukkueen keskuudessa oli hurmioitunut. Pitkän runkosarjan varrelle mahtuu synkkiä hetkiä, mutta myös sellaisia, joista saa valtavan määrän voimaa. Tämä oli yksi niistä.

-Avausmaali oli meille valtavan tärkeä ja saatiin siitä paljon energiaa. Jääkiekossa kaikki on mahdollista. Meillä usko kasvoi ja kaveri passivoitui. Yhden maalin merkitys näissä peleissä voi olla ihan valtava, päävalmentaja Lauri Marjamäki puhalteli.

-Kun pallo alkaa pyöriä oikeaan suuntaan, niin kummasti laukaukset alkavat löytää tietään maaliin. Toiselle tulee menettämisen pelkoa ja toisella on kaikki pelissä. Sen takia tätä tehdään, että tällaiset hetket ovat joskus mahdollisia, hän jatkoi.

Marjamäki antoi suuren tunnustuksen pelaajille heidän tekemästään työstä. Kukaan ei ollut valmis luovuttamaan tai keksimään tekosyitä toisen erän jälkeen tai edes kolmannen alussa neljän maalin takaa-ajotilanteessa. Tarvittiin yksi onnistuminen, joka johti lopulta lumipalloefektiin.

-Tämä on juuri sellainen peli, josta voi ammentaa paljon tulevaan. Oltiin todella pahassa paikassa, mutta pystyttiin nousemaan. Muistamme nämä hetket, kun seuraavan kerran olemme vaikeassa tilanteessa ja varmasti siitä on apua, Marjamäki sanoi.

-Pitää nostaa hattua joukkueelle. Kaivettiin ja annettiin mennä vaan. Tämä oli kova luonteen osoitus koko porukalta. Tällaisen reissun jälkeen on varmasti ansaittu pari vapaapäivää.

Joukkue palaa seuraavaksi kotiin ja pelaa Hartwall Arenassa jälleen maanantaina, kun vieraaksi saapuu Avtomobilist Jekaterinburg. Myös keskiviikkona on edessä kotiottelu Vitjaz Podolskia vastaan.

Edellisen kerran Jokerit on historiansa aikana noussut neljän maalin takaa voittoon liki 37 vuotta sitten, kun TPS johti SM-liigaottelua Turussa avauserässä 4-0. Jokerit nousi Risto Kermisen hattutempulla, Markku Tiinuksen kahdella ja Arto Sirviön yhdellä osumalla 6-5-voittoon.

Siinä perspektiiviä, kuinka harvinaisesta hetkestä tänään oli kyse.

 

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2020/2021