Hikinen iltapuhde toi vl-voiton

Jokerit oli vaikeuksissa hyvin vääntäneen HPK:n kanssa Kultakeskus-turnauksen päätöspelissä lauantaina, mutta onnistui viemään 2-1-voiton voittomaalikilpailun jälkeen.

Päävalmentaja Erkka Westerlundin kommentit ottelusta:

Molemmat joukkueet olivat varmasti jokseenkin väsyneitä rankan treeniviikon ja perjantain pelien jälkeen. Kuitenkin kaukalossa nähtiin etenkin ensimmäisessä erässä ajoittain kovaa tempoa, kun molemmat joukkueet pyrkivät pakottamaan toisensa virheisiin.

Avauserässä ei maaleja nähty, vaikka kummallakin ryhmällä oli kaksi kahden minuutin ylivoimaa. Maalivahdit saivat olla suhteellisen rauhassa, sillä todellisia huippupaikkoja ei nähty. Riku Helenius torjui Kerhon ranskalaisen koeaikapelaajan Nicolas Ritzin puolittaisen läpiajon, mutta muuten kiirettä piti lähinnä juomapullosta hörppäillessä. Sen verran kuuma Rinkelinmäellä oli myös lauantaina.

Ensimmäinen erä oli tasainen, mutta toisessa Jokerit alkoi ottaa peliä hieman enemmän hallintaansa. Linus Omarkin, Niko Kapasen ja Juhamatti Aaltosen kolmikko pyöritti muutaman kerran näyttävästi, mutta tehokkuus puuttui.

Suoraviivaisuuden uupuminen näkyi myös ylivoimapelissä, jossa helsinkiläiset olivat onnistuneet viisi kertaa perjantaina Jugraa vastaan. Nyt kiekkoa siirreltiin enemmän. Tosin myös jää oli turnauksen neljännessä pelissä jo parhaan teränsä nähnyt. Rytmikkäästä syöttöpelistä ei ollut tietoakaan lauantaina.

Jokerit onnistui vihdoin toisen erän lopussa rikkomaan kuparisen, kun Niklas Hagman toimitti kulmasta kiekon maalille ja Steve Moses luuti irtokiekon sisään. Maali oli Mosesille harjoituspelien neljäs. Syöttöpiste merkattiin myös Jere Sneckille, jolle piste oli ensimmäinen miesten peleissä.

Kolmas erä oli vieraille illan vaisuin. Kerho nosti takaa-ajoasemassa kierroksia ja pelasi ennakkoluulottomasti. Hyvä yritys poiki myös onnea, sillä tasoitusmaali syntyi jokeripuolustuksen sekaannuksen jälkeen maalin takaa ja pomppi vieraiden pelaajien kautta sisään. Maali merkittiin Otto Paajaselle.

HPK oli lähempänä voittomaalia kolmannen erän loppuvaiheissa, kun joukkue pelasi ylivoimaa pariin otteeseen. Jokereiden alivoimapeli oli kuitenkin lauantaina tehtäviensä tasalla ja piti lukemat tasoissa. Näin mentiin voittomaalikilpailuun.

Siinä Helenius torjui kaikki kolme HPK:n yritystä hyvillä venytyksillä. Johan Harju puolestaan ohitti Myllykosken ja Jokerit otti voiton myös neljännessä treenipelissä. 

Jokerit jatkaa harjoituspelejä ensi viikolla Tikkurilassa. Tiistaina vastassa on Sibir Novosibirsk, joka voitti Kultakeskus-turnauksessa HPK:n 2-0, mutta hävisi Jugralle 2-3. Torstaina Jokerit kohtaa Tikkurilassa Brynäsin.

 

HPK - Jokerit vl. 1-2 (0-0, 0-1, 1-0)

39.37 Steve Moses (Niklas Hagman, Jere Sneck) 0-1
47.25 Otto Paajanen 1-1

Vl-kilpailu: Eero Somervuori H 0-0, Steve Moses J 0-0, Marek Viedensky H 0-0, Johan Harju J 0-1, Juhani Jasu H 0-1.

Maalivahdit:
Joni Myllykoski H 6+10+9=25
Riku Helenius J 7+5+15=27

Rangaistukset: HPK 5x2min, Jokerit 8x2min.

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019