Henry Leppä

Turkulaislähtöinen Henry Leppä siirtyi Jokereihin kaudeksi 1969-70 ja vietti seurassa kaikkiaan 11 kautta. Hän on Jokereiden kaikkien aikojen kolmanneksi tehokkain pistemies SM-sarjassa ja SM-liigassa.

Henry Leppä

Laitahyökkääjä viimeisteli 363 ottelussa 179+168=347 tehopistettä. Myös kaikkien aikojen maalipörssissä hän on kolmantena.

Leppä toimi Jokereiden kapteenina kausilla 1979-81, joihin myös päätti uransa. Leppä on helsinkiläisseuran kaikkien aikojen ottelutilastossa 11. sijalla. Hän voitti Jokereissa SM-kultaa kaudella 1972-73 ja hopeaa 1970-71. Mestaruuskaudella Leppä valittiin myös SM-sarjan tähdistökentälliseen.

Maajoukkueessa hyökkääjä pelasi 117 A-maaottelua tehoin 29+26=55. Leppä edusti Suomea muun muassa Innsbruckin olympialaisissa 1976 sekä neljä kertaa MM-kisoissa. Hänet aateloitiin jääkiekkoleijonaksi numero 104 vuonna 1996.

Lue lisää Lepän hienosta urasta täältä.

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019

X

Enemmän pelissä.

Jokerit on aina raivannut oman polkunsa. Haluamme olla jotain suurempaa, enemmän kuin muut. Vahva visio ja kunnianhimo ovat johtaneet meidät divarista suomalaisen lätkän kärkeen – ja sitä kautta KHL:n kovaan pyöritykseen. Samalla meistä on kasvanut seura, joka herättää tunteita.

Jääkiekko on suomalaisille pyhä asia, ja suurista unelmista ääneen puhuminen herättää mielipiteitä. Meitä on sanottu suuruudenhulluiksi, jopa pettureiksi. Vihaa tai rakasta, me viemme pilke silmäkulmassa suomalaista jääkiekkokulttuuria eteenpäin – koko intohimoisen Jokeriperheen voimin.

Jokerit on pelannut Euroopan parasta lätkää KHL:ssä jo viiden kauden ajan. Olemme tarjonneet monelle pelaajalle uransa suurimman haasteen ja rakentaneet puitteet mestariksi kasvamiseen.

Nyt edessä on uusi aikakausi ja meillä on kasassa yksi kaikkien aikojen jokerijoukkueista. Tavoitteemme on selkeä: haluamme kaapata himoitun Gagarin Cupin ensi keväänä Helsinkiin.

Meillä on enemmän pelissä.
Tule Pasilaan todistamaan, miltä se näyttää ja tuntuu.

Jari Kurri signature

Jari Kurri
Hallituksen puheenjohtaja
Jokerit Helsinki

Jatka jokerit.comiin