Hengitä!

”Ketä jännittää?” Kysyy Jokerit Twitter-tilillään perjantaina, kun joukkue hakee voittoa Moskovan Dynamosta Venäjän pääkaupungissa.

Antti Holman hulvattoman hauskassa sketsiohjelmassa radion aamuohjelman juontajahahmo, jota Holma itse esittää, kuvailee kummallisia kokemuksiaan ja kysyy: ”onks kellään muulla tällasta?” Huomaan ajattelevani samoin, kun jännitän Jokereiden pelejä, jännittääköhän muitakin yhtä paljon kuin minua?

Keskiviikkona Arenalla Jokereiden peli oli todellakin loistavaa. Maalipaikkoja oli runsaasti ja ylivoimaakin sai pelata. Mutta maalia haettiin ja haettiin ja siinä välissä kaveri pääsi hyökkäämään ja yrittämään omaa maalintekoaan.

Kaikki mahdollisuudet olivat koko ajan läsnä, mutta ei vaan pomppinut meille, kuten sanotaan.

Ja minua jännitti! Voi luoja miten jännittikään. Levitoin ainakin kymmenen senttiä irti tuolista, valmiina pomppaamaan pystyyn, jos maali tulisi. Välillä näytti siltä, että nyt se maali syntyy, mutta ei sittenkään.

Ja sitten. Maali! Pasila tärähtää, kun 12000 ihmistä ponnahtaa hurraamaan Jokereille. Mikä helpotus ja mikä ilo. Heittelemme yläfemmoja, monet halaavat, riemu näkyy jokaisen kasvoilla.

Peli jatkuu. Vielä pitää tehdä maaleja, että voitetaan. Äskeisen maalin helpotuksen tunne on vaihtunut vielä piinaavampaan jännitykseen. Voiton mahdollisuus on saanut lisää konkretiaa, joten jännityskin kasvaa. 

Kausikorttiporukan kanssa olemme vitsailleet monena vuonna, että Jokereiden pitäisi jaella meille ilmaisia nitroja tällaisissa peleissä, muuten ei kestä. Erätauolla on pakko saada Löfbergin ihanaa kahvia ja aivan liian suuri mättömunkki. Helpottaa hiukan, mutta kohta on jo palattava katsomoon. Porukan kanssa yritämme analysoida peliä, mutta ei siitäkään mitään tule, ajatukset ovat kovin kaoottisia.

Sietämätön jännitys jatkuu, kunnes kello soi. Kello ei soinut tällä kertaa meidän voitollemme, mutta pelit jatkuvat Moskovassa.

Ja pelit jatkuivat Moskovassa perjantaina! Voit aloittaa lukemisen alusta, sillä aivan samat tunnelmat olivat vallalla, vaikka seurasin peliä kännykän ruudulta. Kännykässä on se ero, että välillä voi ottaa oman teknisen tauon, jos jännitys käy sietämättömäksi.

Tähän loppuun kysynkin kuin Antti Holman aamushowhahmo Jonna Hiltunen-Mareistoniemi-Kemppi: Onks sullakin tämmöstä? Vain olenko minä ainoa, jonka on sanottava itselleen: ”hengitä”, kun jännittää niin pirusti?

Jos olet yhtä kova jännittäjä kuin minä, kommentoi Facebookissa tai Twitterissä. Olisi kiva tietää, että en ole yksin.