Helminen sai paljon oppia Jokereissa – ”Varmasti nähdään vielä peleissä”

Raimo Helminen toimi kolmella kaudella Jokereiden KHL-joukkueen valmennustiimissä. Hän sai tärkeää oppia ja arvostaa aikaansa seurassa korkealle.

Helmisen aika Jokereissa alkoi Jukka Jalosen valmennustiimissä kaudella 2016-17. Kahden vuoden jälkeen edessä oli muutos, kun Lauri Marjamäki otti ohjat. Ympärillä oli kuitenkin koko ajan tuttuja tekijöitä, sillä Mika Saarinen ja Markus Ketterer kuuluivat tiimiin kaikilla kolmella kaudella, videovalmentaja Janne Hietaniemi kahdella jälkimmäisellä.

-Nämä olivat itselleni hienot kolme vuotta saada työskennellä jokeriorganisaatiossa. Toisella kaudella pääsy konferenssivälieriin ja kova sarja TsSKAa vastaan olivat meiltä hyviä suorituksia, Helminen miettii.

-Tänä vuonna tuli yllätystappio. Hyökkäyspelissä, maalinteossa ja ylivoimassa jäätiin vajaaksi ja ne olivat niitä osa-alueita, jotka olivat tiimissä minun vastuullani, hän haluaa sanoa.

KHL:n armottomuus avasi Helmisen silmiä, sillä kauden aikana tapahtuva matkustaminen ja pelin vaatimustaso vievät koko joukkueen äärirajoille. Heinäkuussa alkavasta harjoitusleiristä eteenpäin kalenteriin kertyy liki sata matkapäivää. Pelejä on miltei joka toinen päivä ja vain maajoukkuetauoilla on pieni hetki hengähtää.

-Urheilujohtoa haluan kiittää luottamuksesta ja siitä, että joka vuosi jalkeilla oli kilpailukykyinen joukkue. Huolto, lääkärit ja koko toimiston väki – kaikki hoitavat hommansa viimeisen päälle ja voivat olla panoksestaan ylpeitä, Helminen kehuu.

-Erityisesti haluan kiittää logistiikkajohtaja Vesa Vilkkulaa, jonka ansiosta matkustaminen idässä ja muualla menee todella sujuvasti. Tämä mahdollistaa joukkueelle parhaan mahdollisen palautumisen uusiin koitoksiin, mikä on äärimmäisen arvokas asia.

Helmisen matka jatkuu tulevaksi kaudeksi alle 20-vuotiaiden maajoukkueen peräsimeen. Kokenut kiekkomies sai niin Jalosen kuin Marjamäen aikana pelistä uusia ajatuksia, joita hän pystyy hyödyntämään tulevaisuudessa.

-Kyllä tässä on kovan oppimäärän saanut. Paljon on nähnyt ja kokenut. Jos mitään ei jäisi taskuun, niin aika aasi tarvitsee olla, hän naurahtaa.

Uuden työnsä ohella Raipe aikoo jatkossakin käydä tiiviisti Hartwall Arenalla Jokereiden peleissä. Hän korostaa, että KHL:n kärki on timantinkova, mutta Jokereilla on mahdollisuutensa kaiken loksahtaessa kohdalleen. Se tarkoittaa sitoutumista yhteiselle asialle, jonka eteen kaikki ovat valmiita lyömään kaiken tiskiin.

-Suosikkeja emme ole, mutta kun pystyy antamaan huippuvastuksen, on voittamiseen aina mahdollisuus. Olen aivan varma, että Jokereilla on tulevina vuosina mahdollisuus lyödä isotkin joukkueet. Kaikki on todella pienestä kiinni, Helminen sanoo.

-Minut nähdään myös jatkossa jokeripeleissä – aika useinkin varmasti, hän päättää hymyillen.

Jokerit kiittää Raipea lämpimästi ajasta seurassa ja toivottaa hänelle menestystä alle 20-vuotiaiden maajoukkueprojektiin!

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019