Helenius torjuntavuorossa

Jokerit haastaa itäisen konferenssin kakkosjoukkueen Avtomobilist Jekaterinburgin klo 13.30 Suomen aikaa vieraskaukalossa. Helsinkiläisten kokoonpanoon tulee kaksi muutosta.

Niistä ensimmäinen on maalivahti Riku Heleniuksen paluu tolppien väliin. Hän pelasi viimeksi ennen taukoa Jokereiden 5-6-voittomaalikilpailutappiossa Dinamo Riikaa vastaan. Vieraskiertueen alkajaisiksi Henrik Karlsson torjui kahdessa ottelussa, joissa Jokerit voitti Avangardin 1-0 ja hävisi Barysille 0-2. Helenius on torjunut tällä kaudella kymmenessä ottelussa torjuntaprosentilla 90,7 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 2,18.

Toinen muutos tulee puolustukseen. Topi Jaakola vapautuu kahden ottelun pelikiellostaan ja ottaa paikkansa Atte Ohtamaan pakkiparina. Kaksi muuta paria säilyy ennallaan kahden viime ottelun jäljiltä. Sivuun jää Daine Todd. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat edelleen hyökkääjä Juhamatti Aaltonen sekä puolustaja Oskari Korpikari. Tommi Huhtalan ja Ossi Väänäsen kaudet päättyivät viime viikolla leikkaushoitoa vaatineisiin vammoihin.

Jokerit ja Avtomobilisit kohtasivat toissa viikolla Hartwall Arenassa ennen maajoukkuetaukoa. Tuolloin kotijoukkue oli parempi lukemin 4-1. Niklas Hagman, Jesse Joensuu, Ville Lajunen ja Jaakola vastasivat Jokereiden maaleista, Henrik Karlsson puolestaan torjui 19 kertaa.

Ennen taukoa vastustaja Avtomobilist hävisi vielä Dinamo Riialle 4-5 jatkoajalla. Tauon jälkeen paluu kotiin oli onnistunut, kun Traktor kaatui tiistaina selkein lukemin 5-2. Torstaina oli kuitenkin tahmeampaa, kun Neftehimik haki pisteet Jekaterinburgista maalein 4-0. Avtomobilist johtaa Jokereiden tavoin omaa divisioonaansa ja on itäisessä konferenssissa toisella sijalla. Pienelle seuralle alkukausi on ollut todella hyvä.

Jokerit vieraili Jekaterinburgissa viime kaudella ja joutui poistumaan tyly 0-4-tappio niskassaan. Tämän päivän otteluun joukkue lähtee lännen kakkospaikalta, mutta torstain tulosten myötä eroa pahimpaan uhkaajaan eli divisioonakakkoseen SKA Pietariin on enää viisi pistettä. Jokerit on pelannut yhden ottelun viime kauden mestarijoukkuetta vähemmän.

Avtomobilistin riveissä nähdään kaksi suomalaispelaajaa: puolustaja Tommi Kivistö ja hyökkääjä Eero Elo. Lisäksi viime kauden Jokereissa pelannut Petr Koukal edustaa Avtomobilistia. Viime ottelussa Koukal ja Elo pelasivat samassa ketjussa. Kivistö taas on saanut runsaasti vastuusta ykköspakkiparissa.

Päivän ottelu alkaa klo 13.30 ja sitä voi seurata suorana lähetyksenä Viasat Sport Finland -kanavalta sekä Viaplay-verkkopalvelusta.

Kokoonpano tänään:

9 Niklas Hagman – 39 Niko Kapanen – 25 Pekka Jormakka
18 Jesse Joensuu – 93 Peter Regin – 51 Brandon Kozun
28 Jani Rita – 13 Petteri Wirtanen – 41 Mathis Olimb
14 Tomi Mäki – 76 Jere Sallinen – 79 Eetu Pöysti

32 Arturs Kulda – 47 Ville Lajunen
44 Jesper B. Jensen – 36 Philip Larsen
55 Atte Ohtamaa – 6 Topi Jaakola

31 Riku Helenius (1 Henrik Karlsson)

Official Key Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2021/2022